Mănâncă acest aliment astăzi, de Florii. Vei avea parte de noroc și sănătate tot anul

În Duminica Floriilor, creștinii sărbătoresc intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. Fiind cea mai importantă sărbătoare din Postul Mare, oamenii țin cont de anumite tradiții și obiceiuri populare. În această zi este bine să consumăm un anumit aliment, pentru a ne bucura de sănătate și noroc pe parcursul acestui an.

Ce este bine să mănânci de Florii, pentru a avea sănătate și noroc
Ce este bine să mănânci de Florii, pentru a avea sănătate și noroc

Ce este bine să mănânci de Florii ca să îți meargă bine tot anul

Ca majoritatea sărbătorilor, sărbătoarea de Florii este una plină de tradiții și obiceiuri. Iar în această zi, o tradiție spune că este bine să se consume pește. Se spune că Iisus ar fi cerut să mănânce acest aliment, prin urmare, Biserica Ortodoxă dă dezlegare la pește în această zi de mare sărbătoare. 

Ce semnificație are această tradiție? Cei care au ţinut Postul Paştelui au dezlegare la peşte, iar dacă îl vor consuma în Duminica Floriilor, se crede că vor avea puteri tămăduitoare, vor fi sănătoşi şi feriţi de boală pe tot parcursul anului. De asemenea, toate familiile vor avea armonie, pace și înțelegere în casă, dacă vor așeza pe masă preparate din pește.

În popor, se spune că, cei care nu vor mânca pește de Florii și nu cinstesc cum trebuie această sărbătoare, se vor umple de pistrui.

Ce nu este bine să faci în această zi

În ziua de Florii nu este bine să abuzați de băuturi alcoolice, fiind o zi pe care trebuie să o petreceți fără certuri și fără vorbe rele. Altă tradiție spune că, spălatul pe cap, este unul dintre lucrurile interzise, iar cei care nu vor ține cont de acest lucru, vor încărunți și vor albi înainte de vreme.

Femeile nu au voie să facă curățenie, să spele, să coasă, sau să se vopsească. De asemenea, o altă tradiție spune că nu se plantează pomi în săptămâna dinaintea Floriilor, deoarece aceștia vor face numai flori, nu și fructe.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net