Ce trebuie să pui pe masă de Florii. Cu acest meniu nu dai greș niciodată!

Nu ne mai despart decât două zile de Duminica Floriilor, în care credincioșii ortodocși vor sărbători Intrarea Domnului în Iersualim. Iar pentru cei dintre noi care sunt în pană de idei și nu știm ce să gătim, Click! îți propune cele mai originale și delicioase idei, pentru a avea sărbători fericite!

Peștele la cuptor este cea mai bună opțiune de Florii. / foto: Profimedia
Peștele la cuptor este cea mai bună opțiune de Florii. / foto: Profimedia

Cum deja ne apropiem de finalul Postului și de sărbătoarea Paștelui, a venit, evident, vremea uneia dintre cele mai importante ocazii din apropierea Învierii: Floriile. Marcând intrarea Domnului în Ierusalim, există nenumărate tradiții legate de acest moment, cum ar fi mersul la biserică, de unde luăm crenguțe de salcie. Altă tradiție pentru această zi ne cere să nu consumăm urzici și oțet, deoarece acestea au fost oferite Mântuitorului pe cruce.  

Iar în ce privește masa la care ne adunăm alături de familie, aceasta include negreșit preparate pe bază de pește, fiind dezlegare în Post. Însă, pentru unii dintre noi, acest fapt poate fi o problemă. Poate că nu place gustul cărnii de pește, sau poate că nu suntem siguri ce să gătim, ori nu avem încredere în talentele noastre din bucătărie, este o certitudine că un eveniment atât de complex ne poate da bătăi de cap.

Ei bine, este o problemă ușor de remediat! Din fericire, există o mulțime de modalități în care putem organiza masa!

Peștele la cuptor, o șansă de a da gust mesei de Florii 

Peștele la cuptor poate aduce o adevărată explozie de aromă la masă. Preparat alături de o garnitură de cartofi, legume, sau chiar orez, singura limită este imaginația voastră! Puteți experimenta cu ingredientele, cu diferite tipuri de pește și chiar sosuri! Sigur, clasicul pește prăjit rămâne o opțiune, dar la cuptor aveți oprtunitatea de a duce preparatul la următorul nivel, alături de o mulțime de arome!

Cât despre desert, lucrurile nu sunt atât de complicate, cum singura restricție este în privința laptelui, ouălor și a altor produse de origine animală. Așa că nu vă sfiiți să consultați rafturile cu produse vegane, unde puteți găsi alternative de post la practic orice. Dacă credeați că mai aveți de așteptat până se termină Postul și puteți mânca desertul vostru favorite, ei bine, este posibil să îl puteți pregăti chiar din acest weekend, dacă aveți grijă la ingrediente!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net