România, sub un val de aer rece. Cum va fi vremea de Florii

Ultima actualizare:

Gradele înregistrate de termometre vor scădea considerabil în zilele următoare. Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de vânt, ninsori și vreme rece care va fi valabilă până luni, 18 aprilie. Temperaturile vor fi mult sub cele normale pentru această perioadă a anului. 

De Florii vom avea o vreme întuncată, cu temperaturi mici
De Florii vom avea o vreme întuncată, cu temperaturi mici

Avertizarea meteo va intra în vigoare sâmbătă, 16 aprilie, în jurul orei 12.00, la prânz și va fi valabilă până în ziua de luni, 18 aprilie, la ora 10.00 dimineața. Avertizarea de vreme rea este valabilă pentru toate zonele țării. 

Citește și: Unde vă puteți ditra în aer liber de Florii

Fenomenele meteo vizate sunt intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată. Vântul va sufla cu 45-50 de kilometri pe oră, iar pe alocuri va ajunge și la 60 de kilometri pe oră. 

Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse. În sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15...20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi una accentuată. 

În zona montană va ninge abundent

În zona montană vor predomina ninsorile și se va depune un nou strat de zăpadă. Rafalele de vânt vor sufla cu peste 65 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată și vor exista șanse crescute de viscol. Valorile termice se află în scădere, iar temperaturile înregistrate nu vor trece de duminică, 17 aprilie, de opt grade Celsius. 

Cum va fi vremea de Florii în București

Pentru cei care și-au făcut planuri de Florii și locuiesc în București, meteorologii nu au vești bune. Dacă sâmbătă mercurul din termometre va urca chiar și până la 20 de grade Celsius, duminică atmosfera se va schimba radical, iar temperaturile maxime înregistrate nu vor trece de 7-8 grade Celsius. Cerul va fi întuncecat și va ploua în mare parte din zi

Vezi și: Totul despre pelerinajul de Florii din Capitală

Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei, iar rafalele de vânt vor sufla cu o viteză de 45-50 de kilometri pe oră.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net