Mare pelerinaj în Ajun de Florii, pe străzile Capitalei. Vor fi prezenți numeroși preoți

Ultima actualizare:

Eşti credincios? Trebuie atunci să fii în stradă sâmbătă, 8 aprilie, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim, la sfântul pelerinaj de Florii organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor. Sunt convocaţi toţi preoţii din Bucureşti şi Ilfov!

image

Patriarhia Română a făcut public programul procesiunii, aceasta dorindu-se să fie cea mai mare din România şi totodată cea mai impresionantă din ultimii patru ani. Pelerinajul va începe de la Mănăstirea Radu Vodă (orele 16:15) şi se va desfăşura pe următorul traseu: Bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă, strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei. Procesiunea se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orelor 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinaţi pe stradă de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta nu a mai ieşit să întâmpine o procesiune de pe vremurile în care pandemia COVID nu exista. 

La orele 16:00, la Mănăstirea Radu Vodă va avea loc sfinţirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioşilor. Pe parcursul marşului bisericesc, credincioşii vor face trei opriri însoţite de slujbe la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, la biserica Sfânta Ecaterina şi la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De ce se sfinţesc ramurile de salcie

image

Biserica Ortodoxă a rânduit ca de Florii, preotul să binecuvânteze ramurile de salcie. Deşi în Sfânta Scriptură citim că Mântuitorul a fost întâmpinat la intrarea în Ierusalim cu ramuri de finic (nr. palmier), în funcţie şi de clima ţării în care s-a statornicit această tradiţie, s-au folosit şi alte ramuri: de salcie, măslin sau chiar liliac. Tradiţia spune că poporul român a ales salcia, deoarece ea imită cel mai bine gestul de plecare smerită în faţa Mântuitorului lumii, scrie doxologia.ro.

Având în vedere că aceste ramuri poartă binecuvântarea lui Dumnezeu în urma rugăciunii preotului, cel mai potrivit ar fi ca, după ce se usucă, ele să nu fie aruncate la gunoi, ci arse sau îngropate în pământ, pentru a se „întoarce” din nou în natură. În satul tradiţional, gospodarii păstrează salcia binecuvântată chiar şi după ce se usucă, împodobind cu ea icoanele, uşile sau ferestrele caselor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net