Pelerinaj Sf Parascheva 2022. Aproape 200.000 de credincioșii au ajuns la Iași

Ultima actualizare:

Pelerinajul de Sf Parascheva, 2022, de la Iași, este unul dintre cele mai importante evenimente religioase pentru credincioșii ritului ortodox. Peste 170.000 de persoane s-au strâns încă de vineri dimineață, în centrul Iașiului, pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva, protectoarea creștin-ortodocșilor. 

IPS Teofan a oficiat slujba de Sf Parascheva în fața a mii de credincioși
Peste 170.000 de oameni s-au strâns în fața Mitropoliei din Iași, de la orele dimineții

Pelerinajul Sf Parascheva, ce s-a  desfășurat pe 14 octombrie 2022, la Iași, a adus laolaltă credincioși din toată țara, veniți să se roage la moaște. Până la ora 9:00, peste 171.000 de oameni au ajuns în fața raclei unde se află trupul Sfintei și s-au închinat pentru a trece cu bine de necazuri, boală și alte probleme care le tulbură sufletul. În urma norocoșilor credincioși care au apucat să ajungă la moaștele Sf Parascheva încă de dimineață, așteptau la rând alte 15.000 de persoane, la o coadă ce se întindea pe 3,5 kilometri în fața Catedralei Mitropolitane.

Citește și: Pelerianaj Sf. Parascheva 2022. Programul de la Iași

Liturghia cu ocazia sărbătoririi Sf Parascheva a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Acesta a adresat un mesaj de pace și susținere pentru poporul ucrainean care a suferit de pe urma războiului. 

Nu rata nici: Superstiții de Sfânta Parascheva. De ce nu se mănâncă fructe în această zi

«Ucraina e foarte importantă pentru noi din multe puncte de vedere, dar amintesc unul: unul din cei mai mari sfinți cinstit de poporul român, Sf. Paisie, de la Neamț s-a născut nu departe de frontul sângeros care se desfășoară nemilos de multe luni de zile. Și unul dintre cei mai mari sfinți ai Ucrainei este Sf. Petru Movilă, mitropolitul Kievului. Sfinți care au unit cele două popoare de-a lungul vremii pentru ca Dumnezeu ne-a așezat aici. Românii au înțeles durerea fraților ucraineni si i-au primit cu brațele deschise», a declarat ÎPS Teofan în liturghia de Sf Parascheva. 

Află și: Calendar ortodox 2022, 14 octombrie. Sfinții zilei. Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași

Pelerinajul de Sf Parascheva de la Iași a fost oficiat de 26 de ierarhi

Liturghia de la Mitropolia din Iași, organizată cu ocazia pelerinajului de Sf Parascheva, s-a încheiat la ora 12:00, credincioșii asistând la un ritual ortodox oficiată de 26 de ierarhi au din cele mai importante episcopii din România, dar și din alte țări cum ar fi Grecia, Bulgaria, Siria sau Tanzania.

  „S-a cumpărat foarte bine și icoana argintată. Am dat vreo 50 de bucăți în 2-3 zile. Una costă 145 de lei. Se vând și cele mai ieftine, la 20 sau 30 de lei. Credincioșii vor să aibă o amintire de la Sfânta Parascheva. Din păcate, odată a furat cineva o icoană cu Sfânta Parascheva”, a declarat unul dintre comercianți, de la Pelerinajul Sf Parascheva, potrivit BZI.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net