Cele mai frumoase urări și SMS-uri de Sfânta Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, este o sărbătorită de toți creștinii pe 14 octombrie. Este un prilej bun pentru a trimite mesaje și urări de bine tuturor celor care poartă acest nume. Iată ce le puteți trimite sărbătoriților din această zi!

Baldachinul Sfintei Parascheva FOTO Doxologia
Baldachinul Sfintei Parascheva FOTO Doxologia

Printre cei care își serbează onomastica pe data de 14 octombrie se enumeră numele Paraschiva, Parascheva, Paraschiv sau alte derivate ale acestora, Chiva, Chivuța, Vuța, Chivu sau Petcu.

Vezi și: Gabi Bădălău, zi de naștere spectaculoasă cu Bianca! Prințișorul de la Monato a stat departe de familie

Numele Parascheva provine de la grecescul paraskeve, care înseamnă vineri. Sensul propriu al substantivului este pregătire, vinerea fiind ziua dinaintea Sabatului în care se făceau pregătirile pentru sărbătoare.

Citește și: Sărbătorim micile vedete din showbiz! Cum s-au transformat copiii Gabrielei Cristea și ai lui Cătălin Măruță

,,Îți doresc ca în această zi să îți fie sufletul plin de bucurie și vreau să îți răsplătesc toată dragostea pe care mi-ai arătat-o. La mulți ani!"

,,Fie ca Sfânta Parascheva să te ocrotească și să-ți lumineze calea! La mulți ani frumoși!''

Vezi și: Dilema sezonului. Cum se spune corect, Paște sau Paști?

,,La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!"

,,De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate. Sa se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ți le pui. La mulți ani, Paraschiva!"

,,La onomastica ta îţi urez atâta noroc cât să nu poți duce, atâta bucurie câtă nu-ţi poţi închipui şi atâta sănătate la câtă nu te-ai fi aşteptat"

,,Îți doresc ca Sfânta Parascheva, al cărui nume îl porți, să aibă grijă de tine. La mulți ani!"

 Mesaje de trimis prietenilor sau familiei de Sfânta Parascheva

Pentru că persoanele apropiate, care vă sunt mereu alături, necesită mesaje speciale, vă inspirăm și cu câteva gânduri bune pentru aceștia. 

,,Chiar dacă ai nume de Sfântă știu că diseară o să dai de băut și o să ne răsfeți cu multă mâncare bună. Sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, așa cum te-am cunoscut. La mulți ani, Paraschiva!"

,,Să fii mereu așa, blând, bun și drăguț cu toți cei din jurul tău. Ești un prieten bun și un adevărat om. La mulți ani, Paraschive!"

,,Azi e ziua ta, ziua numelui tău. Să asculți de prietenii tăi, pentru că noi îți dorim numai bine! La mulți ani, dragul meu!"

,,Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat dovadă mereu că ești un prieten de nădejde! La mulți ani, draga mea!"

Povestea Sfintei Parascheva

Povestea spune că, la vârsta de 10 ani, Sfânta Parascheva a auzit citindu-se în timpul unei slujbe Evanghelia după Marcu, iar după s-a hotărât să le împartă hainele sale săracilor. La vârsta de 18 ani s-a retras în pustiu, ajungând până în deșertul Iordanului. Acolo a dus o viață în post și rugăciune.

Sfânta Parascheva a murit la doar 25 de ani. Creștinii de pretutindeni o cinst­esc prin participarea lor la slujbele din 14 octombrie, acolo unde îi cer ajutorul pentru situațiile dificile în care se află.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net