Mâncare stricată la Academia de Poliție. 57 de studenți au ajuns la spital după ce s-au intoxicat. „Erau întinși pe podea”

Ultima actualizare:

Peste 50 de studenți de la Academia de Poliție au ajuns marți, 14 noiembrie 2023, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, acuzând stări de vomă și dureri abdominale. Ei acuză că li s-a facit rău d ela mâncarea pe care au primit-o la cele două mese, de prânz și de seară. A fost deschisă o anchetă.

ambulanta jpg

Studenții ar fi început să se simtă rău la câteva ore după masa de prânz de marți, 14 noiembrie 2023, scrie Adevărul.

Studenții și-au sunat părinții

La masa de seară, mulți dintre ei nu au mai mers, pentru că se confruntau cu grețuri, vărsături și dureri abdominale. O parte și-au sunat părinții și i-au alertat despre cele întâmplate.

Astfel, problema a fost sesizată și Sindicatului Oltpol, liderul Cristel Ioțu declarând că nu este primul incident legat de blocul alimentar de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.

"Este vorba despre masa servită în Academia de Poliție, studenților Academiei de Poliție. Au început să se simtă rău, stări de rău, n-au știut de la ce.

Inițial au început să caute lămâie, antivomitive, după care situația s-a agravat”, a declarat Ioțu.

„Erau întinși pe podea”

A fost chemată o primă ambulanță, apoi solicitările au fost din ce în ce mai multe.

„Au chemat salvările, nu doar una. Erau întinși pe podea, dureri abdominale, și au fost transportați, dintre ei, la Spitalul "Matei Balș", spital de Boli Infecțioase.

Eu am mai atras atenția cu privire la blocul alimentar, la mâncarea precară. A fost un control doar de fațadă al DSP-ului, au confirmat că este OK, acum să-și asume DSP-ul. Cerem demisia în bloc a tuturor celor care au confirmat condiții de igienă normale și iată că nu sunt", a declarat Ioțu.

57 de studenți au ajuns la spital

Directorul medical al Institutului "Matei Balș", dr. Adrian Marinescu, a confirmat că 57 persoane au ajuns la spital în cursul zilei de marți, 14 noiembrie 2023.

Spitalul a anunțat Direcția de Sănătate Publică București, iar mai departe, fiind vorba de o instituție a Ministerului de Interne, a fost anunțată Direcția Medicală din MAI, a precizat dr. Marinescu.

"Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament. Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente (n. red. - le-au pus probleme), dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar", a declarat dr. Marinescu.

Reprezentanții instituției de învățământ, contactați pentru un punct de vedere, au precizat că vor veni ulterior cu explicații cu privire la cele întâmplate, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cu peste doi ani în urmă, studenții din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" semnalau faptul că primesc mâncare cu gândaci. Într-un răspuns transmis atunci, reprezentanții instituției au respins acuzațiile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net