Tot ce trebuie s─â ┼čtii dac─â vrei s─â te faci poli┼úist!

Este una dintre cele mai solicitate institu┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior din Rom├ónia, fie c─â sunt vremuri bune, fie c─â sunt vremuri grele. Academia Ministerului de Interne, ÔÇ×Alexandru Ioan CuzaÔÇŁ a anun┼úat deja c├óte locuri scoate la concurs ┼či care este procedura de admitere. ├Än acest an sunt puse la b─âtaie 745 de locuri la cele dou─â facult─â┼úi: Poli┼úie ┼či Pompieri.

image
├Än acest an sunt puse la b─âtaie 745 de locuri la cele dou─â facult─â┼úi: Poli┼úie ┼či Pompieri

Din cele 745 de locuri scoase la concurs ├«n acest an, cele mai multe sunt la Facultatea de Poli┼úie. Aici, exist─â dou─â specializ─âri: Ordine ┼či Siguran┼ú─â Public─â, cu o durat─â de 3 ani, ┼či Drept, cu o durat─â de 4 ani. La prima, care preg─âte┼čte ofi┼úeri pentru Poli┼úie, Poli┼úia de Frontier─â ┼či Jandarmerie, au fost scoase la concurs 480 de locuri (├«nv─â┼ú─âm├ónt cu frecven┼ú─â ┼či frecven┼ú─â redus─â).

Cite╚Öte ╚Öi:┬áCum se va intra anul acesta la Academia de Poli╚Ťie. Schimb─âri majore la admitere

La a doua specializare, candida┼úii au la dispozi┼úie 215 locuri, dintre care 115 locuri (forma de ├«nv─â┼ú─âm├ónt cu frecven┼ú─â) ┼či 100 de locuri (├«nv─â┼ú─âm├ónt la distan┼ú─â). ├Än sf├ór┼čit, Facultatea de Pompieri, unde exist─â specializarea Instala┼úii pentru construc┼úii ÔÇô pompieri, sunt scoase la concurs 50 de locuri, ├«nv─â┼ú─âm├ónt cu frecven┼ú─â. Procedura de admitere este detaliat─â pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Calendarul ├«nscrierii ┼či al probelor

Potrivit MAI, procesul de selec┼úie a candida┼úilor presupune parcurgerea unor probe specifice: evaluarea psihologic─â, evaluarea performan┼úei fizice, testarea cuno┼čtin┼úelor teoretice ┼či evaluarea medical─â.

- P├ón─â la 8 iulie 2022, candida┼úii trebuie s─â depun─â cererea-tip de ├«nscriere ┼či, dup─â caz, consim┼úim├óntul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de c─âtre unitatea de recrutare.

- În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii depun la unităţile de recrutare documentele solicitate până la 22 iulie 2022.

- Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează, până la 13 iulie 2022, potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuţii de recrutare.

- Proba eliminatorie de evaluare a performan┼úei fizice se sus┼úine ├«n perioada 22-28 august 2022, iar proba de evaluare a cuno┼čtin┼úelor se sus┼úine ├«n perioada 30ÔÇô31 august 2022.

image

Foto: adevarul.ro

- Contesta┼úiile la proba de evaluare a cuno┼čtin┼úelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, ├«n perioada 1-2 septembrie 2022 ┼či se solu┼úioneaz─â la sediul Academiei de Poli┼úie ÔÇŁAlexandru Ioan CuzaÔÇŁ.

- Ulterior examenului, testul medical se realizeaz─â pentru candida┼úii care se ├«ncadreaz─â ├«n num─ârul de locuri scoase la con┬şcursul de admitere, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor de admitere, ├«n perioada 6-29 septembrie 2022.

Te-ar putea interesa ╚Öi:┬áDe ce sunt poli╚Ťi╚Ötii at├ót de slab preg─âti╚Ťi

- Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cuno┼čtin┼úa candida┼úilor prin afi┼čare pe site-ul oficial al Academiei de Poli┼úie ÔÇ×Alexandru Ioan CuzaÔÇŁ la data de 30 septembrie 2022.

Centrele unde se susţin probele de concurs

Probele de concurs (traseul practic-aplicativ ┼či proba scris─â de verificare a ┬şcuno┼čtin┼úelor) se sus┼úin ├«n centrele zonale de selec┼úie, respectiv:

ÔÇô Academia de Poli┼úie ÔÇ×Alexandru Ioan CuzaÔÇŁ pentru candida┼úii din Municipiul Bucure┼čti ┼či jude┼úele: Arge┼č, C─âl─âra┼či, Constan┼úa, Giurgiu, Ialomi┼úa, Ilfov, Teleorman, Tulcea, candida┼úii la frecven┼ú─â redus─â, candida┼úii ANP, precum ┼či candida┼úii MApN pentru proba de verificare a cuno┼čtin┼úelor;

ÔÇô ┼×coala de Agen┼úi de Poli┼úie ÔÇ×Vasile Lasc─ârÔÇŁ C├ómpina pentru candida┼úii din jude┼úele: Bra┼čov, Br─âila, Buz─âu, Covasna, D├ómbovi┼úa, Gala┼úi, Prahova, Vrancea;

ÔÇô ┼×coala de Agen┼úi de Poli┼úie ÔÇ×Septimiu Mure┼čanÔÇŁ Cluj-Napoca pentru candida┼úii din jude┼úele: Alba, Bistri┼úa-N─âs─âud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramure┼č, Mure┼č, S─âlaj, Sibiu;

ÔÇô ┼×coala de Preg─âtire a Agen┬ş┼úilor Poli┼úiei de Frontier─â ÔÇ×Avram IancuÔÇŁ Oradea pentru candida┼úii din jude┼úele: Arad, Bihor, Cara┼č-Severin, Satu Mare, Timi┼č;

ÔÇô ┼×coala Militar─â de Subofi┬ş┼úeri Jandarmi ÔÇ×Grigore Ale┬şxan┬şdru GhicaÔÇŁ Dr─âg─â┼čani pentru candida┼úii din jude┼úele: Dolj, Gorj, Mehedin┼úi, Olt, V├ólcea;

ÔÇô ┼×coala Militar─â de Subofi┼úeri Jandarmi ÔÇ×Petru Rare┼čÔÇŁ F─âlticeni pentru candida┼úii din jude┼úele: Bac─âu, Boto┼čani, Ia┼či, Neam┼ú, Suceava, Vaslui;

ÔÇô ┼×coala de Subofi┼úeri de Pompieri ┼či Protec┼úie Civil─â ÔÇ×Pavel Z─âg─ânescuÔÇŁ ┬şBolde┼čti pentru to┼úi ┬şcandida┼úii ┬ş├«nscri┼či la Facultatea de Pompieri.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Catalin Botezatu png
olivia newton john jpeg
anca serea fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia