Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să te faci poliţist!

Este una dintre cele mai solicitate instituţii de învăţământ superior din România, fie că sunt vremuri bune, fie că sunt vremuri grele. Academia Ministerului de Interne, „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat deja câte locuri scoate la concurs şi care este procedura de admitere. În acest an sunt puse la bătaie 745 de locuri la cele două facultăţi: Poliţie şi Pompieri.

În acest an sunt puse la bătaie 745 de locuri la cele două facultăţi: Poliţie şi Pompieri
În acest an sunt puse la bătaie 745 de locuri la cele două facultăţi: Poliţie şi Pompieri

Din cele 745 de locuri scoase la concurs în acest an, cele mai multe sunt la Facultatea de Poliţie. Aici, există două specializări: Ordine şi Siguranţă Publică, cu o durată de 3 ani, şi Drept, cu o durată de 4 ani. La prima, care pregăteşte ofiţeri pentru Poliţie, Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie, au fost scoase la concurs 480 de locuri (învăţământ cu frecvenţă şi frecvenţă redusă).

Citește și: Cum se va intra anul acesta la Academia de Poliție. Schimbări majore la admitere

La a doua specializare, candidaţii au la dispoziţie 215 locuri, dintre care 115 locuri (forma de învăţământ cu frecvenţă) şi 100 de locuri (învăţământ la distanţă). În sfârşit, Facultatea de Pompieri, unde există specializarea Instalaţii pentru construcţii – pompieri, sunt scoase la concurs 50 de locuri, învăţământ cu frecvenţă. Procedura de admitere este detaliată pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Calendarul înscrierii şi al probelor

Potrivit MAI, procesul de selecţie a candidaţilor presupune parcurgerea unor probe specifice: evaluarea psihologică, evaluarea performanţei fizice, testarea cunoştinţelor teoretice şi evaluarea medicală.

- Până la 8 iulie 2022, candidaţii trebuie să depună cererea-tip de înscriere şi, după caz, consimţimântul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.

- În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii depun la unităţile de recrutare documentele solicitate până la 22 iulie 2022.

- Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează, până la 13 iulie 2022, potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuţii de recrutare.

- Proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 22-28 august 2022, iar proba de evaluare a cunoştinţelor se susţine în perioada 30–31 august 2022.

image

Foto: adevarul.ro

- Contestaţiile la proba de evaluare a cunoştinţelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în perioada 1-2 septembrie 2022 şi se soluţionează la sediul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”.

- Ulterior examenului, testul medical se realizează pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la con­cursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în perioada 6-29 septembrie 2022.

Te-ar putea interesa și: De ce sunt polițiștii atât de slab pregătiți

- Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoştinţa candidaţilor prin afişare pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” la data de 30 septembrie 2022.

Centrele unde se susţin probele de concurs

Probele de concurs (traseul practic-aplicativ şi proba scrisă de verificare a ­cunoştinţelor) se susţin în centrele zonale de selecţie, respectiv:

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea, candidaţii la frecvenţă redusă, candidaţii ANP, precum şi candidaţii MApN pentru proba de verificare a cunoştinţelor;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

– Şcoala de Pregătire a Agen­ţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

– Şcoala Militară de Subofi­ţeri Jandarmi „Grigore Ale­xan­dru Ghica” Drăgăşani pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” ­Boldeşti pentru toţi ­candidaţii ­înscrişi la Facultatea de Pompieri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net