Cum se va intra anul acesta la Academia de Poliție. Schimbări majore la admitere

Schimbări radicale la admiterea în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București! Candidații care vor să devină polițiști trebuie să știe pe ce se va pune accentul anul acesta, întrucât notarea se face altfel.  

FOTO: academiadepolitie.ro
FOTO: academiadepolitie.ro

Condițiile de admitere în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost modificate radical. Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii Senatului universitar, unde s-a hotărât ca ponderea notării în cadrul probele de admitere să fie modificată.

Cum vor fi notate probele

Anul acesta se va pune accent mult mai mare pe performanțele fizice ale candidaților. Astfel, nota finală va fi reprezentată din media aritmetică a notelor obținute la proba de evaluare a performanței fizice, respectiv la proba scrisă.

Cu alte cuvinte, nota obținută la proba de evaluare a performanței fizice va avea o pondere de 50% din nota finală, urmând ca proba scrisă să aibă la rândul ei o pondere de 50%, a transmis Sindicatul Europol.

Cum erau notate probele până acum

Până acum, admiterea se realiza exclusiv pe baza notei obținute la proba scrisă, reprezentată de subiecte din gramatica limbii române, limbă străină și istorie. Proba de evaluare a performanței fizice nu era notată, însă era eliminatorie.

În raport cu celelalte instituții de învățământ superior, doar Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport mai are un sistem similar de notare, în care se pune accent foarte mare pe performanțele fizice ale candidaților. 

Copiii veteranilor AU alte reguli LA ADMITERE

Singurii candidați pentru care se va face excepție de la aceste reguli sunt copiii veteranilor. Aceștia nu vor susține proba scrisă, ci doar proba de evaluare a performanței fizice, conform Legii 168 din 2020.

Rămâne de văzut ce impact va avea această modificare în lista finală de admitere din această sesiune, mai ales în contextul în care în ultimii 2 ani, sistemul educațional s-a desfășurat în marea majoritate în sistem online

În cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, concursul de admitere se organizează pe facultăți: Facultatea de Poliție (cinci specializări: Ordine și siguranță publică, Poliție, Poliție de frontieră, Jandarmi, Drept) și Facultatea de Pompieri – Specializarea Instalații pentru construcții – pompieri.     

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net