Ministrul Muncii, noi informații despre noua Lege a Pensiilor. „Bonusul” ce asigură o creștere considerabilă a pensiilor

Noua Lege a Pensiilor a fost din nou discutată de Simona Bucura Oprescu. Ministrul Muncii că avantajați vor fi tinerii care au studii superioare. Așadar, aceștia vor putea să primească sume în plus când vor ieși la pensie. 

Noua Lege a Pensiilor / foto: Arhiva Click!
Noua Lege a Pensiilor / foto: Arhiva Click!

O altă informație are legătură cu faptul că românii care au peste 36 de ani pe cartea de muncă vor putea obține un punctaj suplimentar datorită ”punctelor de stabilitate”.

Ministrul Muncii, despre noua Lege a Pensiilor 

În cadrul Antena 3, Simona Bucura Oprescu a făcut o serie de declarații: 

„Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii în special să cunoască acest lucru. Ai o educație bună, ai studii universitare la zi, masterat, vei primi un punctaj suplimentar de 0,25 puncte de pensie pe an. De asemenea, pentru șomajul şi deportarea, prizonieratul sau detenția politică, este foarte important să se ştie acest lucru. Noua formulă de calcul al pensiilor este reprezentată de totalul punctelor acumulate înmulțite cu valoarea punctului de referință.

Totalul punctelor acumulate este format din punctele contributive, punctele necontributive şi punctele de stabilitate”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu la Antena 3 CNN.

Ministrul a oferit și un exemplu de calcul: 

4 ani de Facultate

6 luni de armată

6 luni de șomaj

15 ani de stagiu de cotizare, rezultă 1,25 punte necontributive.

Simona Bucura: „Este unul dintre aspectele esențiale”

„Un român care are un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani va obține puncte de stabilitate, un beneficiu suplimentar la pensie şi anume.

0,5 puncte/an pentru intervalul 26-30 de ani

0.75 puncte/an pentru intervalul 31-35 de ani

1 punct-an începând de la 36 de ani

Este unul dintre aspectele esenţiale din noua lege. Principalul obiectiv al reformei este acela de a aduce echitate în interior sistemului public de pensii. Alt obiectiv important este creşterea sustenabilă a pensiei, astfel încât românii să aibă pensii decente, mai bune, respect pentru viaţa muncită. Este important să le dăm românilor șansa ca inclusiv la pensie să fie ca la treia tinereţe, aşa cum fac occidentalii”, a mai spus Simona Bucura-Oprescu.

„Poţi să intri în pensia de invaliditate şi dacă ai o singură zi de muncă, dar din nefericire ai avut in accident de muncă, ţi-ai pierdut capacitatea de muncă şi intri în pensia de invaliditate(...). O noutate pe care beneficiarii acestei pensii trebuie să o cunoacă este că după nou alege cei care au pensie de invaliditate pot să şi lucreze. De exemplu, dacă o persoană are afectată capacitatea de muncă şi este în scaun cu rotile aceasta poate să fie un IT-ist foarte bun şi îi dam posibilitatea săluctreze dacă acesta doreşte şi nu pierde pensia de invaliditate”, a mai explicat ministrul Muncii, la Antena 3 CNN

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net