Metoda pentru o pensie mai generoasă propusă de Simona Bucura Oprescu: „Am venit cu aceste puncte de stabilitate”

Ultima actualizare:

Începând cu 1 septembrie 2024, intră în vigoare noua lege a pensiilor, aducând cu sine speranță și așteptări mari pentru milioanele de români aflați în stadiul de pensionare. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a oferit clarificări cu privire la modalitatea prin care seniorii pot accesa o pensie mai generoasă, ridicând astfel nivelul de trai pentru aceștia.

Pensie. Foto: arhiva.
Pensie. Foto: arhiva.

Introducerea punctelor de stabilitate, una dintre măsurile esențiale ale noi legi

În prezent, majorarea pensiilor reprezintă un subiect de interes deosebit în țara noastră, în contextul apropierii datei de implementare a noii legislații, programată pentru 1 septembrie 2024. Atât pensionarii, cât și familiile acestora, așteaptă cu speranță creșterea cuantumului pensiilor, în vederea asigurării unui trai mai stabil și mai confortabil. Mai ales că, pentru mulți dintre aceștia, pensia constituie principala sursă de venit, iar orice îmbunătățire a acesteia ar putea avea un impact semnificativ asupra calității vieții.

Simona Bucura Oprescu a subliniat importanța modificărilor legislative, menite să vină în sprijinul beneficiarilor și să asigure o distribuție echitabilă a pensiilor în sistemul public. Una dintre măsurile esențiale aduse de noua lege constă în introducerea punctelor de stabilitate, care vor contribui la majorarea veniturilor celor aflați în stadiul de pensionare, în special a celor cu venituri modeste.

Pe cine ajută noile schimbări

Punctele de stabilitate ne ajută în special să adecvăm pensiile cu venituri mici. (...) Avem și români care au 35 de ani de cotizare pe salariul minim pe economie și care au tot 1281 de lei pensia minimă. Și atunci, pentru a face și aici o adecvare a pensiilor, am venit cu aceste puncte de stabilitate”, a explicat Ministrul Muncii în cadrul emisiunii „În fața națiunii” de la Antena 3.

Așadar, perspectivele sunt optimiste pentru cei aflați în pragul pensionării sau deja pensionați, iar introducerea acestor puncte de stabilitate aduce speranță și susținere pentru o categorie largă de beneficiari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
mary astor foto profimedia
la rinconada captura video jpg
Betty Lou Oliver captura video jpg
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net