Românii care pot avea pensii de 6.100 de lei după recalculare. Cum se poate ajunge la această sumă

Pensionarii din țara noastră așteaptă cu nerăbdare această toamnă, deoarece începând cu data de 1 septembrie 2024, noile pensii recalculate vor începe să fie acordate. Astfel, datorită noii legi a pensiilor, românii se vor bucura de pensii mai mari, în unele cazuri suma primită lunar putând să crească considerabil.

Pensiile vor fi recalculate la 1 septembrie
Pensiile vor fi recalculate la 1 septembrie

Toamna acestui an promite să vină cu pensii mai mari pentru români. După indexarea de la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie deja a crescut considerabil, iar românii au putut beneficia de mai mulți bani pentru anii petrecuți în câmpul muncii. Acum, odată cu 1 septembrie 2024, noile pensii recalculate ar trebui să crească din nou veniturile românilor.

În țara noastră, numai undeva în jur de 4% dintre români urmează să primească pensii ce depășesc suma de 5.000 de lei, în urma recalculării din toamnă. Mai precis, ar fi vorba despre un număr de 200.000 de pensionari, dintr-un total de 5 milioane.

Ce se întâmplă cu pensiile din toamnă

Recalcularea pensiilor poate crește semnificativ suma primită de către unii români. De exemplu, conform legislației, dacă o persoană a ieșit la pensie în anul 2020, atunci când punctul de pensie nici nu atingea valoarea de 1,260 de lei, el avea un punctaj anual de 2,1, iar, în mod concret, primea o pensie în mână de 2.700 de lei. După indexarea de la 1 ianuarie 2024, când punctul de pensie a crescut la 2.054 de lei, pensia poate să fi crescut la aproximativ 4.400 de lei.

Continuând acest exemplu, cu ajutorul recalculării din această toamnă, pensionarul în cauză poate beneficia de o creștere și mai mare. De exemplu, dacă presupunem că a muncit 36 de ani, dintre care 4 i-a petrecut la grupa I iar 18 la grupa II, el poate ajunge acum la o pensie brută de 6.100 de lei. În cazul pensiilor ce depășesc 2.000 de lei există un impozit de 10%, adică, în acest caz, de 400 de lei. Astfel, pensia netă în această situație ar fi de 5.700 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net