Cine a fost femeia care a servit drept inspirație pentru Statuia Libertății. Povestea fascinantă a Isabellei Boyer

Astăzi, este unul dintre cele mai emblematice monumente din lume, iar pentru mulți dintre noi, este chiar primul lucru la care ne gândim, atunci când vorbim despre orașul New York. Însă nu foarte multă lume știe că Statuia Libertății are o istorie extrem de fascinantă în spate, mai ales atunci când vine vorba despre femeia care a servit drept inspirație pentru monument.

Isabella Boyer / foto: cimetiere-de-passy.com
Isabella Boyer / foto: cimetiere-de-passy.com

Ceasul Big Ben, Turnul Eiffel, Palatul Interzis, acestea sunt doar câteva dintre locurile care au devenit adevărate simboluri ale umanității, datorită frumuseții și a încărcăturii istorice pe care o au. Iar din această listă atât de lungă nu lipsește nici Statuia Libertății, din New York.

Aceasta a fost un cadou oferit Statelor Unite din partea Franței, cu ocazia împlinirii a 110 ani de indepedență. Pe data de 28 octombrie 1886, președintele american Grover Cleveland a inaugurat cu mare fast statuia creată de sculptorul Frédéric Auguste Bartholdi.

Însă, puțină lume în ziua de astăzi își mai amintește că figura acestei statui nu este deloc rodul imaginației sculptorului, ci reprezintă o femeie reală, pe nume Isabella Boyer. Aceasta a avut o viață plină de provocări, iar la numai 20 de ani, când lucra ca model, s-a căsătorit cu Isaac Zinger, creatorul mașinii de cusut, care avea 50 de ani. Cei doi au avut împreună 6 copii, iar după ce Zinger a murit, Isabella Boyer a devenit cea mai bogată femeie din Franța.

Povestea fascinantă a Isabellei Boyer

Isabella Boyer era recunoscută pentru inteligența și frumusețea ei, iar la câțiva ani după moartea lui Zinger, ea s-a recăsătorit cu violonistul olandez Victor Reubsaet. Între timp, ea a reușit să devină și contesă, iar în jurul vârstei de 40 de ani, l-a cunoscut pe sculptorul francez Bartholdi. Deși nu s-a confirmat niciodată oficial acest lucru, se pare că artistul a fost atât de impresionat de frumusețea Isabellei încât a modela Statuia Libertății după chipul ei.

În 1887, Victor Reubsaet moare, iar la câțiva ani distanță, în 1891, Isabella se recăsătorește cu colecționarul de artă Paul Sohège. Nu mult timp mai târziu, în anul 1904, Isabella Boyer moare la Paris, la vârsta de 62 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net