Schimbare uriașă pentru cei care își fac vacanța în Grecia! Cât la sută din plajă va fi acoperită de șezlonguri

Este una dintre cele mai populare destinații de vacanță a turiștilor români, însă în această vară, autoritățile de aici vor pune în aplicare o măsură despre care trebuie să știm cu toții. Românii care merg în vacanțe în Grecia trebuie să știe că autoritățile au luat o serie de măsuri privind accesul pe plaje.

Numărul șezlongurilor de pe plaje va fi redus / foto: Shutterstock
Numărul șezlongurilor de pe plaje va fi redus / foto: Shutterstock

Atunci când vine vorba despre destinații de vacanță, una dintre alegerile favorite ale românilor este Grecia. Cu toate acestea, cei care obișnuiesc să își petreacă verile pe plajele elene trebuie să știe că autoritățile din această țară vor pune în aplicare o serie de măsuri importante, privind accesul pe plajă.

Mai precis, potrivit adevarul.ro, numai 30% din suprafața fiecărei plaje va putea fi rezervat șezlongurilor. Astfel, restul de 70% rămâne liber turiștilor care doresc să se relaxeze pe propriul prosop. De-a lungul timpului, au existat mai multe plângeri din partea turiștilor, care reclamau că plajele sunt pline de șezlonguri.

Schimbare importantă pe plajele din Grecia

De asemenea, turiștii care ajung în această țară mai trebuie să știe și faptul că pe plajele protejate, aflate în arii naturale, numai 15% din suprafață va putea fi acoperit cu șezlonguri. Aceste noi reguli vor fi puse în aplicare începând cu această vară, iar un spațiu de minim 4 metri va trebui să existe, între apă și nisip.

Această decizie nu este singura schimbare importantă ce va fi pusă în aplicare în Grecia, în acest an. Turiștii care vor vizita țara între lunile martie și octombrie vor plăti o taxă suplimentară la cazare, ce se calculează în funcție de câte stele are hotelul. Aceasta poate varia între 1 și 10 euro pe noapte, iar pentru cei care stau în apartamente de vacanță există un tarif fix de 1,5 euro pe noapte.

Astfel, dacă stăm la un hotel de 5 stele, vreme de o săptămână, va fi nevoie să scoatem din buzunar o taxă de 70 de euro, iar banii strânși din această taxă vor fi folosiți de guvernul grec pentru a ajuta țara să treacă peste efectele schimbărilor climatice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net