„Turnul copilăriei” a fost demolat. Cum au reacționat localnicii după ce a fost pus la pământ castelul de apă din Slatina

În cursul zilei de miercuri, 10 aprilie 2024, un castel de apă care nu a mai fost utilizat de ani de zile a fost demolat, în Slatina. Înalt de aproape 40 de metri, castelul avea o vechime de aproape jumătate de secol, iar nu toți locuitorii din Slatina au fost mulțumiți că a fost dărâmat.  

Turnul de apă din Slatina a fost demolat / foto: Alina Mitran
Turnul de apă din Slatina a fost demolat / foto: Alina Mitran

Turnul de apă se afla pe strada Tipografului, din Slatina. Operațiunea de demolare a fost una de durată, care deja începuse încă din cursul lunii februarie, iar, din păcate, acest proces a fost unul marcat de tragedie. Mai precis, încă din primele zile ale procesului de demolare, un muncitor care livra o macara necesară pentru demolarea turnului a fost luat prin surprindere de brațul utilajului, care l-a strivit.

Cupola turnului de apă a fost îndepărtată prima, iar acest proces a fost unul care a durat câteva săptămâni întregi. De abia după ce aceasta a fost îndepărtată a putut începe demolarea efectivă a turnului de aproximativ 38 de metri.

Un turn de apă din Slatina a fost demolat

În ciuda faptului că această structură nu mai fusese folosită de ani de zile și era vechi de aproape jumătate de secol, părerile localnicilor despre demolarea castelului de apă au fost împărțite. În special pe rețelele de socializare, unii români au dat ca exemple alte structuri similare din țară, care nu au fost demolate, ci au primit o destinație nouă.

Mulți oameni din Slatina au venit să vadă demolarea turnului, iar nu toți cei adunați să asiste la eveniment au fost mulțumiți de dispariția acestei construcții. „Era aici când am venit eu în Slatina, prin '70. Erau numai case, aici era teren viran, au început după să construiască blocurile”, a spus un slătinean, conform adevarul.ro.

Alte persoane l-au numit „turnul copilăriei”. Construcția avea o valoare nostalgică pentru mulți localnici. În total, au fost nevoie de 3 ore pentru demolarea în siguranță a castelului de apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net