Orașul din România unde au fost zărite animale misterioase care nu au ce căuta în libertate: „La origini sunt specii sud-americane”

Un animal cu totul neobișnuit a fost văzut la marginea unei păduri din România, în ciuda faptului că această specie nu ar trebui să se găsească în libertate. Chiar dacă aceste animale de mici dimensiuni sunt blânde, există un risc epidemiologic asociat cu acestea, care nu ar trebui să fie ignorat de către cei care reușesc să le zărească în libertate. Este vorba despre șoareci albi de laborator, care au fost văzuți în județul Iași.

Șoarecii nu pot supraviețui în sălbăticie / foto: ziaruldeiasi.ro
Șoarecii nu pot supraviețui în sălbăticie / foto: ziaruldeiasi.ro

Atunci când vorbim despre animalele care trăiesc în pădurile din România, probabil că șoarecii albi de laborator nu vor fi, deloc, printre speciile la care ne-am putea gândi. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la ziaruldeiasi.ro, se pare că aceste animale au fost văzute chiar la marginea pădurii Dobrovăț, din județul Iași.

Animalele bizare au fost zărite în cursul zilei de duminică, într-un spațiu extrem de popular de campare, ce se găsește pe malul stâng al râului Dobrovăț. În ciuda faptului că acești șoareci sunt blânzi, oamenii care i-au văzut nu și-au putut explica cum a ajuns această specie în sălbăticie. Acestor șoareci le lipsește instinctul de supraviețuire necesar pentru a supraviețui în natură, motiv pentru care prezența lor a uimit turiștii din zonă.

Șoareci de laborator văzuți în județul Iași

Deocmadată nu se știe exact cum au ajuns aceste animale în sălbăticie. De asemenea, nu se știe cu exactitate dacă ei reprezintă un pericol pentru sănătate, având în vedere faptul că provin, mai mult ca sigur, de la un laborator. Garda de Mediu a fost alertat despre prezența animalelor, care a alertat, la rândul lui, Ocolul Silvic.

„Am văzut videoclipul și am luat legătura cu cei de la Ocolul Silvic. Nu este voie să se introducă animale de acestea în pădure, plus că vorbim despre protecția animalelor, de abandon, și de un anumit risc epidemiologic. Nu știm cine este autorul, nu am identificat nici șoarecii, dar dacă apar elemente de noutate, împreună cu Poliția Animalelor vom lua măsuri. Până la acest moment nu există o sesizare oficială”, a explicat, conform sursei citate, șeful Gărzii de Mediu Iași, Gheorghe Bacușcă.

Din păcate, experții spun că acești șoareci nu pot supraviețui în natură. „La origini sunt specii sud-americane, mi-e greu să cred că s-ar putea adapta acolo. Cel mai probabil i-a abandonat cineva, pot proveni din orice loc în care se fac studii experimentale, inclusiv de la cineva care s-a plictisit de ei. Originea e foarte greu de stabilit, cum nu se știe nici proveniența țestoaselor de California din iazuri ori a puilor de pisică sau câine din pădure”, a explicat biologul Carmen Gache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fran Demi Moore Sheryl Crow colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pelerinaj sfanta parascheva 130 000 pelerini racla curtea metropolitana iasi 863253 jpeg
image png
marina bay of singapore 2714866 1280 jpg
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
orasul vulcan jpg
image png
iordanescu eleva jpg
nunta 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net