Județele unde vor fi montate detectoare de fum gratuite. Multe tragedii ar putea fi evitate

Ultima actualizare:

Campania „Detector pentru viață” ajută românii să beneficieze de detectoare de fum în case, fără a fi nevoiți să plătească pentru acestea! Deja un număr semnificativ de județe din țara noastră a fost desemnat pentru a beneficia de acest proiect atât de util pentru siguranța românilor.

Detectoarele de fum vor fi montate în mai multe județe / foto: IStock
Detectoarele de fum vor fi montate în mai multe județe / foto: IStock

Campania lansată de autoritățile din țara noastră, „Detector pentru viață”, continuă să se extindă în mai multe județe din România. Acest proiect are ca scop protejarea vieții românilor nu numai în caz de incendiu, dar și în fața intoxicării cu monoxid de carbon. Acest proiect continuă să se extindă în țară, iar detectoarele de fum deja au fost montate în mai multe localități din România.

Acest proiect, cât și continua sa extindere, face parte dintr-o inițiativă a DSU, IGSU, E.ON, cât și Delgaz Grid. Aceste echipamente de siguranță, fiind vorba despre detectoarele de fum și monoxid de carbon, deja au fost instalate în casele românilor din nu mai puțin de 15 localități din județul Timiș. Desigur, urmează ca aceste aparate să fie montate în mai multe zone din România.

Județele unde vor fi montate detectoarele de fum

În ce privește județele unde aceste aparate atât de cruciale pentru siguranța românilor vor fi montate, este vorba despre Vrancea, Vaslui, Timiș, Tulcea, Suceava, Teleorman, Neamț, Olt, Maramureș, Mehedinți, Hunedoara, Iași, Dâmbovița, Harghita, Călărași, Covasna, Caraș-Severin, Brașov, Botoșani, și nu în ultimul rând, Alba.

Autoritățile doresc ca prin acest proiect să monteze nu mai puțin de 7.500 de detectoare de fum, cât și 2.500 de detectoare de monoxid de carbon, în anumite zone din țară. Este vorba despre locuințe din 20 de județe în care există un istoric îngrijorător de incendii ce au rezultat în pierderi de vieți omenești.

Potrivit statisticilor, 6.600 de incendii au avut loc anul trecut în locuințele din țara noastră, iar 268 de persoane și-au pierdut viața din cauza acestora. Campania autorităților deja s-a extins și în Suceava, unde au fost montate aceste detectoare în 15 comune, transmite Antena 3 CNN.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net