VIDEO Momentul exploziei care a zguduit pământul la Crevedia. Trei pompieri, în stare critică, netransferabili. Se face apel la donatori

Ultima actualizare:

La Crevedia, echipajele de intervenție sunt extrem de vigilente. Flăcările au fost domolite, însă mai există un rezervor care prezinta pericol de explozie. Pompierii au reușit să îl răcească, însă situația este în continuare deosebit de dificilă. În total, patru deflagrații au avut loc. 46 de persoane rănite în explozii, dintre care cel puțin 26 sunt pompieri, sunt tratați în spitalele din București. Un om a murit. Dintre răniți, o parte vor fi transferați în Italia și Belgia în această noapte. Pentru trei pompieri situație este deosebit de critică. Au arsuri de peste 90 la sută din suprafața locului, iar starea lor nu permite transferul în străinătate.

image

În timpul unei desfășurări de forțe impresionantă au avut loc încă două explozii. Cea de-a doua explozie, care a făcut și cele mai multe victime a fost deosebit de puternică. Cerul s-a luminat, iar pământul s-a cutremurat. Oamenii au început să țipe înfricoșați.

Șeful IGSU se aude pe filmare când strigă la oameni să se îndepărteze.

Cel puțin o persoană a murit și alte 46 au fost grav rănite în urma mai multor explozii care au avut loc la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Stația GPL funcționa ilegal

Potrivit unor informații stația GPL din Crevedia ar fi funcționat ilegal.

Primarul Petre Florin din Crevedia afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU", se arată într-un comunicat al Primăriei Crevedia.

"Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo", a declarat Petre Florin, primarul din Crevedia.

Civili, pompieri și un polițist au fost răniți. Starea victimelor

„Din explozia urmată de incendiul de la stația de GPL au fost aduse 30 de victime. 3 au fost în urma exploziei inițiale, iar 27 din a doua explozie.

Din păcate, sunt colegi de-ai noștri pompieri și un polițist. Din aceștia 30, unul nu prezenta arsuri. Restul prezintă arsuri pe diverse procente din suprafața corporală.

Mai grav sunt 5, dintre care sunt 2, care sunt și intubați. 3 au fost deja operați. Evoluția pacienților arși este una imprevizibila. Este posibil ca leziunile unora sa se agraveze și sa necesite și ei ATI sau operații. Prin Mecanismul de protecție civilă avem 7 locuri unde putem duce pacienții. MApN pune la dispoziție aeronavele și doi dintre ei probabil vor fi transferați în această dimineață”, a spus Coordonatorul UPU-SMURD, Bogdan Oprița.

În această noapte se pare că vor fi transferați la spitale din străinătate șapte răniți în urma expliziilor din Crevedia.

Apel la donare de sânge pentru răniții de la Crevedia 

Colegiul Medicilor Bucureşti face apel pentru donare de sânge în contextul în care mai multe persoane sunt internate în spitale din Capitală după exploziile care au avut loc la Crevedia, în Dâmboviţa.

Cel puțin 40 de civili și pompieri sunt în spitalele din Capitală, după ce aproximativ 7 victime au fost transferate în cursul nopții la spitale din Belgia și Italia. 

„Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti transmite condoleanţe familiei victimei, sănătate celor răniţi şi putere de muncă echipelor medicale care în această noapte se luptă pentru salvarea vieţilor! Apel pentru donarea de sânge de la coordonatoarea Centrului de Transfuzii Bucureşti în contextul exploziilor de la Crevedia şi a numărului mare de răniţi. CMMB susţine donarea de sânge!”, a transmis Colegiul Medicilor Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net