O familie cu doi copii din Crevedia, amenințată cu moartea: „Nu ieșiți din cameră dacă vreți să trăiți”

Ultima actualizare:

O familie cu doi copii din Crevedia a trecut prin momente cumplite, după ce hoții au intrat în casă, au devastat locuința, însă, cel mai tensionat moment a fost cel în care infractorii au făcut amenințări cu moartea. Unul dintre copii ieșise din cameră.

Hoții au acționat tacticos
Hoții au acționat tacticos

Momente de panică la Crevedia, după ce hoții au intrat peste oameni în casă

Hoții au acționat în jurul orei 4 dimineața, cânt toată lumea din casă dormea. Cei care au acționat asupra casei din Crevedia s-au echipat corespunzător, cu cagule, vorbeau prin căști, astfel că au fost greu de identificat.

Citește și: Hoții români nu au preferințe, fură de la pistoale la cârnați și haine puse la uscat

Infractorii au reușit să plece cu o geantă și un laptop, însă au lăsat în casă o mizerie de nedescris. Cel mai important este că familia din Crevedia a rămas teafără și în viață.

Chiar dacă au avut camere de luat filmat în întreaga proprietate, hoții nu au putut fi văzuți la față, aceștia au acționat în grup și au devastat întreaga casă. Din păcate, familia nu e la prima experiență de acest gen. Un incident întâmplător a avut loc în urmă cu câteva luni, doar ca atunci infractorii n-au reușit și să pătrundă în casă.

„Am auzit o pocnitură foarte puternică. Copilul cel mic, în vârstă de 3 ani și jumătate, a ieșit din cameră plângând, eu.. ieșind și eu din cameră să merg spre el, am fost amenințați că, dacă coborâm, o să ne omoare. Toată casa a fost un dezastru! A fost plină de noroi. De bucăți foarte mari de noroi.

În același timp, nu au... Au fost mai mulți pentru că au spart și mașina soției, din fața casei, de unde au extras și de acolo o geantă, din casă au luat o geantă și un laptop. Au acționat foarte inteligent, cu cagule, măști, mânuși și handsfree, vorbeau pe handsfree.

S-a mai încercat și anul trecut, de Paște, tot la fel, și-au construit o scară, tot de pe câmp, și au pus-o pe balcon, au vrut să urce direct la etaj. Am deschis ușa balconului, pentru că am auzit zgomotele, am deschis ușa balconului, s-au speriat și au sărit înapoi și au fugit”, a declarat proprietarul a cărui casă a fost spartă.

Proprietarul casei a povestit că momentul a fost unul care a traumatizat întreaga familie, mai ales că hoții i-au amenințat cu moartea. Bărbatul păgubit se gândea doar la siguranța familiei sale, dar mai ales la cei doi copii mici, care plângeau și erau speriați de nefericitul eveniment.

„A fost o senzație... Am împietrit, m-am blocat instant, chiar dacă mulți ar spune că „de ce nu ai acționat? de ce nu ai coborât?”. În momentul acela nu poți să iei nicio decizie, ești blocat și, practic, nu îți vine să crezi ce se întâmplă cu tine în momentul ăla. Ne simțim... parcă tot timpul avem senzația să ne uităm acum, în curte, să nu... O nesiguranță, avem o nesigurață.”, a mai spus bărbatul păgubit.

Perioada sărbătorilor, moment prielnic pentru hoți!

Proprietarul prăduit a făcut plângere la Poliție, în speranța că hoții vor fi prinși. „În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari. Polițiștii spun că în perioada din preajma sărbătorilor, hoții dau mai multe atacuri.”, a declarat Ana-Maria-Georgiana Liță - subinspector de poliție - IPJ Dâmbovița.

„Chiar noi suntem cei care, poate, pe fondul sărbătorilor, să contribuim un pic la această vulnerabilizare, ma gândesc aici tot la plecatul în vacanță, în cazul în care postăm, în mod excesiv, informații despre noi pe rețelele de socializare, cu privire la faptul că am plecat, cu privire la locul în care am plecat, perioada pe care o petrecem de casă.

Avem posibilitatea să limităm accesul altor utilizatori, să aibă acces la informațiile pe care le postăm, doar prietenii noștri. Anul acesta, în România, au fost raportate peste 14.000 de furturi din locuințe. Peste 2000 hoți au fost puși puși sub acuzare.”, a declarat Sorin Stănică, polițist specializat în prevenirea criminalității, potrivit Digi24.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net