Dac─â folose╚Öti WhatsApp, po╚Ťi fi victima escrocilor. Cum s─â nu cazi prad─â trucurilor folosite de ho╚Ťi

3 mai 2022

WhatsApp este locul de joac─â preferat al escrocilor. Sigur te-ai lovit de anumite mesaje care ╚Ťi-au dat de g├óndit cu privire la autenticitatea lor, precum celebra sintagm─â ÔÇ×dore╚Öti transport OLX?ÔÇŁ. 

whatsapp png
Tot mai mul╚Ťi utilizatori cad prad─â escrocheriilor de pe WhatsApp sau Facebook Messenger

Totu╚Öi, trebuie s─â fim aten╚Ťi, mai ales ├«n aceast─â perioad─â, c├ónd atacurile cibernetice sunt at├ót de des folosite pentru a fura date personale sensibile sau pentru a ├«n╚Öela utilizatorii, pentru a le fura banii de pe card. 

A╚Öadar, orice mesaj ├«n care ni se cer datele cardului sau informa╚Ťii de natur─â personal─â ar trebui trecute printr-un filtru ╚Öi o analiz─â mai am─ânun╚Ťit─â. 

Cite╚Öte ╚Öi Google a emis un avertisment pentru to╚Ťi utilizatorii Chrome. Iat─â la ce s─â te a╚Ötep╚Ťi ├«n urm─âtoarele luni

Totu╚Öi, a╚Öa cum zice ╚Öi un proverb vechi, ÔÇ×paza bun─â trece primejdia reaÔÇŁ. Ce puncte cheie trebuie s─â avem ├«n vedere atunci c├ónd primim un mesaj din partea unui necunoscut sau chiar a unui apropiat, dar care n-ar avea motive ├«ntemeiate pentru a ne cere datele cardului bancar?

Mesajele de pe WhatsApp pot fi înselătoare: La ce să fii atent când primești un mesaj de la un necunoscut

Mesajele de la escroci provin, de cele mai multe ori, de la numere necunoscute. Dac─â p─âstra╚Ťi o list─â de contacte ordonat─â, acestea vor fi mai u╚Öor de identificat, a apreciat Brian Higgins, specialist ├«n securitate la Comparitech.

De asemenea, mesajele din partea escrocilor sunt, de cele mai multe ori, deghizate ├«n mesaje oficiale, ce par s─â ofere o oportunitate sau asisten╚Ť─â tehnic─â din partea unei companii, apel├ónd la serviciile cu probleme ce se confrunt─â cu dificult─â╚Ťi tehnice. 

Pentru a te asigura c─â nu e╚Öti victima unei escrocherii, trebuie s─â fii atent ca, printre altele, aplica╚Ťia care este folosit─â s─â fie la ultima versiune ╚Öi actualizare, dar doar din spa╚Ťiile oficiale - Google Play Store / Apple App Store. 

╚śi, cel mai important, ├«ntreab─â-te de c├óte ori ├«n via╚Ť─â ai c├ó╚Ötigat un premiu la un concurs la care nici nu ai participat, dar ╚Öi de c├óte ori cineva a ├«ncercat s─â-╚Ťi fure ceva.

Vezi ╚Öi Cazurile de atacuri cibernetice au crescut cu 500%. Ce tip de smartphone e cel mai vulnerabil

Printre indiciile c─â e vorba de o ├«n┼čel─âtorie se num─âr─â chiar ╚Öi gramatica mesajelor pe care le prime╚Öti. Dac─â utilizatorul are un mesaj destul de lung, dar plin de dezacorduri, po╚Ťi s─â fii sigur c─â acesta a fost tradus prin intermediul unui soft, precum Google Translate. 

├Än cele din urm─â, mesajele con╚Ťin link-uri spre site-uri care nu au un domeniu ├«nregistrat oficial, precum .com sau .ro . Dac─â un site este de forma numesite.sitepersonal.net, ar trebui s─â-╚Ťi pui un semn de ├«ntrebare cu privire la veridicitatea mesajului. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
dieta claudia pavel 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg