Atenție, un hack se vinde la liber pe internet! Toți utilizatorii acestor aplicații sunt vizați

Un nou malware ce poate fura parole este acum vândut pe forumuri de hacking, numit și BlackGuard.

Hacker în timpul unui atac cibernetic
Hacker în timpul unui atac cibernetic

Noul malware promite să încerce să fure datele utilizatorilor de pe numeroase platforme, cum ar fi Google Chrome, Binance, Microsoft Outlook, Telegram și multe altele, conform unei știri publicate de Bleeping Computer.

Programul malware care îți poate fura parolele colectează, în primul rând, informații sensibile, după ce a deschis diferite conturi pe platformele pe care le acceptă.

BlackGuard îți va putea fura banii 

Publicația a mai menționat în cadrul analizei că BlackGuard a fost văzut pentru prima dată pe forumurile rusești, încă din luna ianuarie, care pe atunci era încă în faza de testare.

După cum am atenționat, noul malware care fură parole, văzut în diferite forumuri de hacking, are o listă extinsă de aplicații de pe care promite să fure date.

Citește și Un adolescent, șeful unei mari grupări de hackeri? Părerea cercetătorilor în securitate cibernetică

Acestea fiind spuse, utilizatorii browserelor web de top, cum ar fi Google ChromeFirefox, Vivaldi, Microsoft Edge și Opera, împreună cu altele mai puțin populare, ar putea fi afectați de noul malware.

Virusul care fură date va încerca să colecteze diverse date din aceste browsere, inclusiv istoricul, completarea automată, cookie-urile și acreditările de conectare salvate. 

În plus, utilizatorii platformelor de mesagerie precum Signal, Telegram, Pidgin și Discord ar trebui să se ferească și de acest malware, potrivit unui articol recent al ZDNet.

În plus, malware-ul care fură parole ar încerca, de asemenea, să fure datele utilizatorilor ce au criptomonede în portofelele lor virtuale, și anume, LitecoinCore, AtomicWallet, Electrum, Ethereum, Exodus și multe altele.

Vezi și Cele mai proaste parole de pe Internet. Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!

Pentru utilizatorii de e-mail, BlackGuard va încerca doar să spargă conturile utilizatorilor de Microsoft Outlook.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că malware-ul include și platforma gigantică de jocuri, Steam, în lista sa de aplicații vizate, unde există conținut virtual ce depășește suma de 1000 de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net