Cine este Mihai Ionuț Păunescu, hackerul român arestat în Columbia la cererea FBI

Ultima actualizare:

    Mihai Ionuț Păunescu este poreclit ”Virus”, are 38 de ani și este din BucureștiFoto: stirileprotv.ro/Eltiempo
Mihai Ionuț Păunescu este poreclit ”Virus”, are 38 de ani și este din BucureștiFoto: stirileprotv.ro/Eltiempo

I se spune ”Virus” și este considerat o bombă nucleară în domeniul furtului de date online. Românul Mihai Ionuț Păunescu, unul dintre cei mai căutați hackeri din lume a fost capturat pe un aeroport din Columbia. Era dat în urmărire de FBI din 2015 pentru că a creat virusul Gozi, unul dintre cele mai distrugătoare din lume. Click îți spune cine este ”Virus”

Mihai Ionuț Păunescu, alias ”Virus” are 38 de ani și este considerat de FBI unul dintre creatorii și principalul distribuitor al ”Gozi” relatează stiridiaspora.ro preluând elnuevosiglo.com.co. Acesta este un virus informatic prin intermdiul căruia ar fi fost furate informații de la peste un milion de computere din lume. El a fost capturat marți pe aeroportul El Dorado din Bogota și va fi extrădat în SUA. Românul, alături de alți doi bărbați, un rus și un lituanian au furat date informatice care au creat pagube de milioane de dolari.  

Povestea uimitoare a hackerului român Mihai Ionuț Popescu alias ”Virus”

Brațul lung al legii te găsește mai devreme sau mai târziu. A simțit-o pe pielea lui Mihai Ionut Paunescu, din Bucuresti, acuzat ca a accesat calculatoare din Romania, Statele Unite, Germania, Regatul Unit, Polonia, Franța, Finlanda, Italia și Turcia. Românul acționa fie de la New York fie din România, având la un moment dat o firmă pe numele mamei sale în localitatea Afumați. Serverele infectate și piratate sunt ale unor mari corporații multinaționale, bănci și organizații precum NASA. Conform procurorilor americani, Păunescu și cei doi complici au răspândit în afară de ”Gozi” alți trei viruși devastatori: "banking Trojan","Zeus Trojan" și "SpyEye Trojan", care permit accesarea conturilor bancare electronice și sustragerea informațiilor clienților băncilor."Virus" este acuzat ca astfel, a preluat controlul asupra unor servere si adrese IP pe care le-a pus la dispoziția unor infractori care actionau pe Internet. Incepând din 2011 și până în noiembrie 2012, Mihai Ionut Păunescu a conspirat pentru accesarea in mod neautorizat a unor calculatoare protejate

Cum a fugit hackerul român după ce a fost arestat de FBI

O instanţă federală din New York l-a condamnat, în 2016 la trei ani şi o lună de închisoare pe Păunescu pentru complicitate la comiterea unei înșelătorii bancare și instigarea la comiterea de înșelătorii prin mijloace electronice. Este însă doar unul dintre procesele începute pe numele lui”Virus” care este pasibil de 60 de ani de închisoare. Mihai Ionuţ Păunescu, alias "Virus" a fost arestat în România la finalul lui 2012. Acesta a fost extrădat în SUA în februarie 2015, după ce acțiunea a fost întârziată ani de zile întrucât hackerul a atacat decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Odată extrădat, românul a fost judecat pentru că a creat viruși care au infectat circa 40.000 de calculatoare numai în SUA, inclusiv 160 aparţinând NASA. Daunele rezultate se ridică la aproximativ 50 milioane dolari potrivit acuzării din procesul deschis la New York. Dar odată ajuns și condamnat în SUA, Păunescu a plătit cauțiunea și a dispărut.

Citiți și

Mihai Ionuț Păunescu, celebrul hacker român care a spart serverele NASA, arestat în Columbia

Un hacker român a spart un server al NASA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net