Mihai Ionuț Păunescu, celebrul hacker român care a spart serverele NASA, arestat în Columbia

Ultima actualizare:

    Cu ajutorul virusului creat de rețeaua din care făcea parte și românul se spărgeau conturi bancare
Cu ajutorul virusului creat de rețeaua din care făcea parte și românul se spărgeau conturi bancare

Mihai Ionuț Păunescu, hackerul român care este căutat în Statele Unite pentru răspândirea unui virus ce a infectat peste un milion de computere în perioada 2007-2012, a fost arestat în Columbia, au transmis autoritățile din această tară.

Mihai Ionuț Păunescu, hackerul poreclit ”Virus”, este acuzat de intruziune computerizată și fraudă bancară în New York. Aici, procurorii spun că a făcut parte dintr-un cerc de criminali cibrnetici care au dezvoltat și răspândit virusul „Gozi” și alte forme de malware. Acești viruși au fost folosiți pentru a fura bani din conturile bancare, scriu Știrile ProTv, care citează ABC News.

Procurorii spun că ”Gozi” a infectat calculatoare în cel puțin opt țări, inclusiv Statele Unite, Germania, Finlanda și Regatul Unit. Victimele erau persoane fizice, corporații și, chiar computere ale NASA.

Cum acționa virusul ”Gozi”

Virusul ”călătorea” prin documente PDF și, odată ce intra într-un computer, fura parolele conturilor bancare, permițând infractorilor cibernetici să fure „zeci de milioane de dolari” de la victime, se arată într-un act de acuzare depus la Curtea Districtuală de Sud din New York.

Procurorii spun că Păunescu a proiectat sisteme de găzduire care îi ajutau pe infractorii cibernetici să împartă fișierele de viruși fără a fi detectați. Virusul a fost închiriat operatorilor criminali pentru o taxă de 500 de dolari americani pe săptămână.

Hackerul Mihai Ionuț Păunescu, ultimul dintre cei arestați

În 2016, creatorul virusului, Nikita Kuzmin, a fost condamnat la 37 de luni de închisoare și amendat cu 7 milioane de dolari în urma unei înțelegeri. Un programator leton care a ajutat la proiectarea virusului a primit, de asemenea, o condamnare de 21 de luni de închisoare după ce a fost extrădat în Statele Unite. Păunescu fusese arestat în România în 2012, dar a reușit să evite extrădarea.

image
image
image
image
image
image
pexels photo 6942015 jpg
Tornada Mississippi EPA GETTYIMAGES (5) jpg
preschimbare permis de conducere jpeg
politia sua pexels pixabay jpg
Legume fructe FOTO Shutterstock
serpi jpeg