Cazurile de atacuri cibernetice au crescut cu 500%. Ce tip de smartphone e cel mai vulnerabil

Ultima actualizare:

Creșterea neobișnuită a numărului de atacuri cibernetice cu programe malware mobile continuă să crească în primele luni ale anului 2022, atingând valoarea de 500%.

hack cont png

Potrivit cercetătorilor, o creștere de 500% a incidentelor s-ar putea accelera pe măsură ce ne protejăm împotriva fraudelor. Desigur, acest lucru este alarmant pentru toată lumea, deoarece și-ar putea expune informațiile în pericol, dacă nu se aplică măsuri de siguranță pentru a atenua aceste atacuri.

Pe cine vizează hackerii?

Într-un articol scris de ZDNET, miercuri, cea mai comună țintă a infractorilor cibernetici este piața Android și, implicit, utilizatorii ei.

Google PlayStore servește drept canal pentru a conduce atacurile, deoarece sistemul său de operare este supus unei vulnerabilități severe din cauza aplicațiilor terțe.

De obicei, utilizatorii Android ar putea întâmpina atacuri de tip phishing pe platformă, în care vor primi un link rău intenționat care conține un virus de tip malware. 

Odată ce utilizatorii fac clic pe un link, ei vor fi direcționați către un site web fals unde își vor introduce datele personale. Acestea sunt informații esențiale de care toată lumea ar trebui să țină seama, deoarece acest lucru ar putea face să vă pierdeți datele personale sau cardurile bancare.

Deoarece multe persoane au trecut la un sistem remote de muncă la domiciliu, atacatorii au profitat de oportunitatea pentru a petrece mai mult timp online și a-și lansa schemele. Un malware notabil numit  „FluBot”  este o mare pacoste pentru proprietarii de smartphone-uri.

Acest malware atacă dispozitivul trimițând texte către un destinatar. Odată ce faceți clic pe el, acesta va fi răspândit și altor utilizatori, iar ciclul se repetă până când se extinde mai mult.

Proofpoint a menționat, de asemenea, programul malware bazat pe SMS, Moghau, care poate înșela victimele să descarce o aplicație ce reprezintă o amenințare cibernetică. Troianul bancar va acționa ca un homepage fals, în funcție de locația utilizatorului.

Cum poți să te protejezi?

Într-un alt raport, Google a interzis o aplicație antivirus falsă în Magazinul Play. Aparent, reprezintă un pericol pentru utilizatori, deoarece conține malware-ul Sharkbot , care le-ar putea fura toate detaliile cardului bancar.

Cercetătorii Proofpoint au spus că consumatorii nu ar trebui să facă clic pe niciun mesaj ciudat din surse nesigure. Uneori, acest lucru te-ar putea indica ca fiind o „viitoare țintă”, potrivit vicepreședintelui operațiunilor Cloudmark, Jacinta Tobin.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
valentin olariu Tatal lui Sebi jpeg
image png
ceai de macese jpeg
mulled wine 6704928 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
povestea statuii din aprcul cismigiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net