Cazurile de atacuri cibernetice au crescut cu 500%. Ce tip de smartphone e cel mai vulnerabil

Creșterea neobișnuită a numărului de atacuri cibernetice cu programe malware mobile continuă să crească în primele luni ale anului 2022, atingând valoarea de 500%.

hack cont png

Potrivit cercetătorilor, o creștere de 500% a incidentelor s-ar putea accelera pe măsură ce ne protejăm împotriva fraudelor. Desigur, acest lucru este alarmant pentru toată lumea, deoarece și-ar putea expune informațiile în pericol, dacă nu se aplică măsuri de siguranță pentru a atenua aceste atacuri.

Pe cine vizează hackerii?

Într-un articol scris de ZDNET, miercuri, cea mai comună țintă a infractorilor cibernetici este piața Android și, implicit, utilizatorii ei.

Google PlayStore servește drept canal pentru a conduce atacurile, deoarece sistemul său de operare este supus unei vulnerabilități severe din cauza aplicațiilor terțe.

De obicei, utilizatorii Android ar putea întâmpina atacuri de tip phishing pe platformă, în care vor primi un link rău intenționat care conține un virus de tip malware. 

Odată ce utilizatorii fac clic pe un link, ei vor fi direcționați către un site web fals unde își vor introduce datele personale. Acestea sunt informații esențiale de care toată lumea ar trebui să țină seama, deoarece acest lucru ar putea face să vă pierdeți datele personale sau cardurile bancare.

Deoarece multe persoane au trecut la un sistem remote de muncă la domiciliu, atacatorii au profitat de oportunitatea pentru a petrece mai mult timp online și a-și lansa schemele. Un malware notabil numit  „FluBot”  este o mare pacoste pentru proprietarii de smartphone-uri.

Acest malware atacă dispozitivul trimițând texte către un destinatar. Odată ce faceți clic pe el, acesta va fi răspândit și altor utilizatori, iar ciclul se repetă până când se extinde mai mult.

Proofpoint a menționat, de asemenea, programul malware bazat pe SMS, Moghau, care poate înșela victimele să descarce o aplicație ce reprezintă o amenințare cibernetică. Troianul bancar va acționa ca un homepage fals, în funcție de locația utilizatorului.

Cum poți să te protejezi?

Într-un alt raport, Google a interzis o aplicație antivirus falsă în Magazinul Play. Aparent, reprezintă un pericol pentru utilizatori, deoarece conține malware-ul Sharkbot , care le-ar putea fura toate detaliile cardului bancar.

Cercetătorii Proofpoint au spus că consumatorii nu ar trebui să facă clic pe niciun mesaj ciudat din surse nesigure. Uneori, acest lucru te-ar putea indica ca fiind o „viitoare țintă”, potrivit vicepreședintelui operațiunilor Cloudmark, Jacinta Tobin.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet (1) jpg
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub amal george cooney png
concediu ingrijirea copilului jpg
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
cub ramona badescu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg