Monstruosul scandal Lasconi. Cine este Oana Lasconi și ce povestea Elena despre fiica ei

Ultima actualizare:

Internetul a luat foc după ce Oana Lasconi și-a desființat mama într-o postare publică după ce aceasta a declarat că susține căsătoria între un bărbat și o femeie. Elena Lasconi a dezvăluit într-un interviu că a votat „da” la referendunul din 2018 privind familia tradițională. Declarațiile au înfuriat-o peste măsură pe fiica ei, susținătoare și membră a comunității LGBTQ din Paris, spunând că „această discriminare jegoasă nu are ce căuta în familia mea”. O explozie de reacții a avut loc în spațiul online, iar internetul s-a împărțit în două tabere. Urmare a scandalului, Elena Lasconi a decis să se retragă de pe lista pentru europarlamentare. Povestea celor două Lasconi și cum s-a ajuns la scandalul monstruos dintre mamă și fiică. 

image

Oana Lasconi i-a declarat război mamei ei 

Oana Lasconi are 31 de ani și a început trei facultăți, dar nu a terminat niciuna. Pe pagina ei de Instagram se declară susținătoare a drepturilor LGBTQ+ și anticapitalistă.

Ea s-a mutat la Paris în urmă cu 7 ani pentru o carieră în gaming.

Din 2018, ea a prezentat pentru o perioadă emisiunea „Weekly Ops” pentru fanii jocului World of Tanks, unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din lume.

Oana Lasconi a început pe rând trei facultăți: Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în literatura rusă. În 2018 declara că nu i s-a important să termine niciuna dintre ele.

„Nu mi s-a părut foarte important să închei nici una dintre ele, chiar dacă domeniile în sine încă îmi plac foarte mult. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos și asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam Ilf și Petrov la vremea respectivă și mi-ar fi plăcut să înteleg genul ăsta de umor în original. Ideal, aș citi totul în original, însă nu mă văd străduindu-mă prea tare cu limba greacă, de exemplu.

Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură și m-am gândit că ar fi bine să am o diplomă, dacă tot plănuiam să fac asta. Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că diploma nu a fost necesară, la fel cum am procedat și cu celelalte facultăți”, relata Libertatea în 2018.

Într-un mesaj postat pe contul ei de Instagram în plin scandal, ea susține că și-a câștigat banii prin propriile puteri și lovește fără milă în propria mamă.

1. Familia tradițională poate fi susținută fără îngrădirea drepturilor altora.

2. Să schimbi Constituția de la „între soți” la „între un bărbat și o femeie” este cea mai clară dovadă de homofobie.

3. Să „nu ai o problemă cu oamenii LGBTQ+” nu este compatibil cu a nu le oferi aceleași drepturi ca altor persoane.

4. Drepturile omului nu sunt păreri de dezbătut.

5. M-am mutat la Paris pe propriile puteri și am muncit peste 10 ani pentru fiecare bani din cont.

6. Poziția mea politică este de stânga, însă nu stânga românească actuală sau istorică. Sunt socialistă pentru că susțin cu tărie că avem de unde să îi ajutăm pe toți. În loc să dăm bani pe războaie, trebuie să îi hrănim pe cei înfometați. Sunt anticapitalistă pentru că lumea actuală prioritizează profitul chiar și peste supraviețuirea omenirii. Putem să avem o piață liberă și de succes și fără să facem sacrificii abjecte sau să concentrăm averea planetei într-o mână de oameni”, a scris tânăra.

Duminică, 5 noiembrie, Oana Lasconi a publicat pe Instagram un video în care se declară „dezgustată, dezamăgită și șocată” de propria mamă care a declarat că susține familia tradițională.

Elena Lasconi: „De bucurie că mă vede a alergat și a căzut”

Elena Lasconi, 51 de ani, este primar în Câmpulung Muscel din partea USR și până ieri deschidea lista pentru europarlamentare. A născut-o pe Oana la 20 de ani, apoi a divorțat și și-a lăstat copilul în grija părinților pentru a-și face o carieră în televiziue. Până la intrarea ei în politică, ea a fost jurnalist ProTv, timp de mai bine de 20.

Elena Lasconi a povestit, la un moment dat, cum a fost când era tânără și fiica ei era doar un copil care îi ducea dorul.

„Au trecut anii, multă vreme mi-am ținut copilul la Hațeg, la ai mei, nu știu ce m-aș fi făcut fără mama și tata!, mergeam la ei în weekend-uri, uneori plecam corespondent în diverse locuri din țară, am fost și corespondent de război în Afganistan, iar toate astea au însemnat tot atâtea răni pentru relația mea cu Oana.

Sigur că ne iubeam, că eram cât de aproape puteam de ea, că mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea. Dar distanța era de ne-evitat.

Cred că nici ea nu mai suporta să stăm departe una de cealaltă. Mi-aduc aminte și acum un moment din gară, când ne-am revăzut, iar ea a început să alerge după mine, s-a împiedicat, a căzut și și-a julit picioarele. Te sfâșie să vezi așa ceva”, povestea Elena Lasconi în 2019 pentru Life.ro.

Elena Lasconi și fiica ei Foto Life ro jpg

Un an mai târziu, Elena Lasconi posta un mesaj emoționant la aniversarea fiicei ei:

„În urmă cu 28 de ani, Dumnezeu m-a binecuvântat cu minunea mea de fată, Oana.

Și nu știu cum să Îi mai mulțumesc. Mă doare sufletul că nu pot să o strâng în brațe și să îi spun LA MULȚI ANI, IUBIREA MAMEI!!!

La fel ca mulți dintre copiii sau prietenii voștri, a plecat departe de țară pentru un trai mai bun și respect.

Să se audă din Câmpulung până în Paris: TE IUBESC OANA!!!!!! La mulți ani!”, a scris Elena Lasconi la 6 august 2020.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net