13 schelete umane, descoperite în curtea unui spital din Vaslui. Unul este de copil

Descoperirea șocantă, miercuri dimineața, în curtea unui spital din Vaslui. Mai multe schelete umane au fost dezgropate cu ocazia unor săpături. După lucrările de demolare a unor construcțiile vechi din curtea Spitalului nr.2 Vaslui, muncitorii au început să sape pentru fundațiile noilor clădiri. Așa au ieșit la suprafață mai multe schelete umane.  S-au început cercetările pentru a se stabili cât de vechi sunt rămășițele. 

12 schelete de adulți și unul de copil

Un schelet de copil și 12 de adulți au fost scose de muncitori în timpul săpăturilor. Foto: Arhivă
Un schelet de copil și 12 de adulți au fost scose de muncitori în timpul săpăturilor. Foto: Arhivă

Potrivit conducerii Muzeului Judeţean "Ştefan cel Mare"Vaslui, s-au descoperit 13 schelete, 12 adulţi şi un copil, existând indicii clare că nu este vorba despre o groapă comună, fiind luată în calcul varianta că în zonă ar fi existat la un moment dat un vechi cimitir.

„În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona. Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt. În niciun caz aici nu a fost o groapă comună. Scheletele sunt aşezate într-un anumit fel, sunt urme de sicriu. Este vorba doar de un cimitir", a declarat directorul Muzeului Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, Ramona Mocanu.

Lucrările au fost sistate 

Lucrările de construcţie sunt sistate pe o perioadă nedeterminată pentru desfăşurarea activităţilor de descărcare arheologică. Pentru acurateţea cercetării specialiştii vor apela la scanări magnetometrice.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au precizat că în primă fază s-a anunţat de către constructorul care efectua lucrări de excavare în zonă faptul că a fost găsit un schelet uman, după care au fost descoperite şi restul scheletelor.

În acest caz poliţiştii au demarat cercetări, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
tara berry guinness world records jpg
protest sani goi madrid profimedia (2) jpg
290028763 5334054453283651 3491975795544008972 n jpg
telefoane ieftine digi romania jpg
calendar png
snail 600148 1280 jpg
cirese jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net