VIDEO Descoperire fabuloasă lângă Napoli în timpul unor lucrări de canalizare. „Este surpriza vieții noastre”

Ultima actualizare:

Arheologii italieni sunt în extaz după o descoperire pe cât de neașteptată, pe atât de importantă. În timpul unor lucrări de canalizare în apropiere de Napoli, echipa de muncitori a dat, la o adâncime de 4-5 metri, de două morminte, păstrate aproape intacte. Construcția este foarte mare și are fresce de o frumusețe rară, conservate incredibil de bine, notează National Geographic Italia.

image

Descoperirea a fost făcută într-o zonă de teren cultivată, unde se pregăteau niște lucrări la sistemul de alimentare cu apă a orașului. Înainte de acestea, arheologii au cercetat zona și au avut surpriza vieții lor.

Experții spun că mormintele, descoperite în Giugliano, Campania, lângă Napoli, în Italia ar avea cel puțin 2000 de ani și, în ciuda vremii îndelungate care a trecut, sunt extrem de bine conservate, fiind bogate în ornamente cu fresce care reprezintă personaje mitologice.

image

Experții spun că cele două morminte antice sunt de mare importanță arheologică.

Prima descoperire este în apropiere de via Ripuaria, Giugliano. În timpul lucrărilor de modernizare a rețelei de apă, la o adâncime de 4/5 metri, un zid a atras imediat atenția arheologilor. Apoi s-a scos la lumină un mormânt cu picturi murale bine conservate și bunuri funerare intacte.

Ce s-a descoperit în interiorul clădirii funerare antice

Arheologii spun că această construcție funerară datează din epoca elenistică. Este de tip cameră subterană cu intrare printr-un culoar săpat în stânca care este în pantă. Sunt cioplite trepte pentru accesul celor vii în camera funerară, aflată în subteran și unde au fost îngropați defuncții. Mormântul are fresce de o frumusețe deosebită și într-o stare bună de conservare.

image

În interiorul cavoului arheologii au fost întâmpinați de fresce reprezentând personaje mitologice, printre care Cerber, un câine monstruos cu trei capete, care păzește intrarea în Infern.

Conform mitologiei grecești, Cerber permitea doar sufletelor morților să intre în Infern, veghind ca nimeni să nu mai iasă, împiedicând astfel întoarcerea lor în lumea celor vii.

Pe pereții mormântului din vremea Imperiului Roman sunt reprezentate și alte personaje mitologice, iar desenele s-au păstrat neașteptat de bine.

Pe lateral sunt pictori cu motive florale care completează decorul camerei funerare, compusă dintr-un altar pictat și trei paturi găsite intacte cu obiectele lor funerare.

„Să găsești așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi!”, a declarat arheologul Valentina Russo, care a participat la săpături.

Cripta nu a fost dezgropată în totalitate, așa că arheologii se așteaptă și la alte surprize.

A doua descoperire nu departe, în municipiul Calvizzano, la nord-vest de capitala napolitană, unde în localitatea San Pietro arheologii au identificat un mormânt prețios din secolul al IV-lea î.Hr. – după cum a comunicat administrația municipală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net