15 alimente și băuturi care nu expiră niciodată!

Ultima actualizare:

    Unele alimente pot fi păstrate și o sută de ani dacă sunt depozitate corespunzător
Unele alimente pot fi păstrate și o sută de ani dacă sunt depozitate corespunzător

Știai că există alimente care nu se alterează, nu își schimbă gustul și nici aspectul, chiar dacă le păstrezi ani la rând? Ei bine, există! Iar acestea își păstrează intacte proprietățile pe perioade mai mari de 100 de ani. Click! îți spune care sunt și cum trebuie păstrate!

1. Oțetul de mere

Când este ferit de razele directe ale soarelui, oțetul de mere își păstrează proprietățile și poți fi sigur că nu va expira niciodată.

2. Mierea

Își poate schimba culoarea și se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar și după sute de ani, atunci când este depozitată într-un recipient închis ermetic.

3. Orezul

În catacombele egiptene s-au descoperit depozite de orez, care încă era bun pentru consumul uman! Așadar, e clar că pentru orez nu există dată de expirare. Atenție, însă! Păstrați-l departe de umezeală!

4. Sarea

Atunci când este ferită de umiditate, sarea este „nemuritoare”. Și de ce n-ar fi, dacă e vorba de o piatră sfărâmată?

5. Sosul de soia

Dacă sticla în care este depozitat nu a fost deschisă niciodată, sosul de soia este valabil la nesfârșit. În schimb, atunci când recipientul a fost deschis, sosul de soia are o valabilitate destul de scurtă.

6. Zahărul

La fel ca mierea, atunci când este depozitat într-un recipient închis ermetic, zahărul alb, brun și cel pudră nu se strică niciodată.

7. Fasolea boabe, uscată

Când este ferită de dăunători, fasolea boabe nu are termen de valabilitate. E adevărat că se va fierbe mai greu și există posibilitatea să nu se înmoaie complet, dar valoarea nutrițională nu se schimbă, indiferent de timpul petrecut pe raftul cămării.

8. Cafeaua instant

Dacă o depozitați în congelator, cafeaua instant poate fi păstrată pentru totdeauna.

9. Siropul de arțar

Dacă îl păstrați în congelator, siropul de arțar nu are dată de expirare.

10. Băuturile tari

Nu trebuie să vă grăbiți să terminați o sticlă de băutură tare, pentru că alcoolul tare nu expiră niciodată. E adevărat că își poate pierde un pic din aromă, dar tăria rămâne neschimbată.

11. Amidonul

 Dacă îl ții într-un recipient cu capac, într-un loc răcoros și întunecos, acesta poate fi bun de folosit și peste un an. Nu are o dată de expirare, așa că îl poți utiliza în continuare pentru sosuri, creme sau budinci.

12. Laptele praf

Deși nu se comparî la gust cu varianta naturală, este perfect în unele rețete. Păstreaza-l într-un recipient închis etanș, într-un loc uscat și întunecos.

13. Extractul de vanilie

Nu expiră niciodată, pentru că are la bază alcool.

14. Cerealele din făină integrală

Se înscriu și ele pe lista alimentelor care țin mult timp. Ceea ce e foarte bine, întrucât acestea sunt bogate în substanțe nutritive și sunt ideale de mâncat la micul dejun.

15. Migdalele

Bogate în proteine, calciu și vitamina E, migdalele se numără printre fructele oleaginoase care pot fi consumate chiar și la trei ani după ce au fost culese, dacă sunt depozitate corect și dacă nu le desfaci din membranele lor naturale de protecție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net