5 adevăruri neştiute despre Revoluţia din ’89

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii au şansa de a afla ce s-a întâmplat în decembrie 1989, datorită noilor probe deţinute de procurorii militari. Dosarul Revoluţiei conţine elemente noi care vorbesc despre diversiuni pe toate planurile, în vederea stârnirii maselor împotriva regimului Ceauşescu.

Procurorii militari, care instrumentează dosarul Revoluţiei române, nu neagă caracterul spontan al revoltei populare din 1989, însă dezvăluie maşinaţiunile din spatele acesteia, în beneficiul unui grup de putere conturat în primele zile ale răzvrătirii. Românii care au pierdut rude, prieteni sau cunoscuţi în decembrie 1989 au dreptul să ştie cine şi de ce a profitat de curajul celor răpuşi de gloanţe. Iată câteva adevăruri despre Revoluţie, ascunse până acum publicului larg!

  • Panică indusă. În 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu, panica a fost indusă intenţionat. Fără a da detalii, procurorul militar Marian Lazăr a anunţat că mulţimii i-a fost inoculată o stare de nesiguranţă şi de teamă prin folosira unui sunet de fond cu efect de panică. Alături de alte elemente, acest zgomot a contribuit la haosul creat în Piaţa Palatului şi la declanşarea protestelor în Bucureşti.
  • Grup organizat. Noile probe aflate la dosar au conturat ideea că în decembrie 1989 nu a existat un vid de putere. Cineva a orchestrat din umbră înlăturarea lui Ceauşescu, iar componenţa acestui grup e cunocută, au anunţat procurorii. Conform acestora, puterea a fost revendicată imediat după fuga dictatorului de un comandament politico-militar.
  • Diversiuni şi psihoză teroristă. Procurorii confirmă existenţa unei diversiuni elaborate, începând cu seara de 22 decembrie 1989. Aceştia au precizat că mesajele lansate prin intermediul TVR şi Radioului Public au fost de natură a crea aşa-numita „psihoză teroristă”, cu scopul de a bulversa şi panica masele. La dosar există documente care atestă faptul că Armata cumpărase în 1987 imitatoare de foc militare, pentru armamentul de infanterie şi pentru desantul trupelor paraşutate. S-a tras concluzia că în decembrie 1989 s-au folosit dispozitive care imitau focul la gura ţevilor de mitralieră.
  • Soţii Ceauşescu, trei tentative de asasinat. În urma investigaţiilor amănunţite s-a aflat că soţii Ceauşescu ar fi trebuit executaţi încă din momentul reţinerii lor, la UM 01417 Târgovişte. Până la execuţia propriu-zisă, din 25 decembrie, de la vârful ierarhiei militare s-au dat trei ordine de lichidare. 
  • Judecaţi în grabă. Procurorii nu au dubii când susţin că soţii Ceauşescu au fost judecaţi în grabă. Cei care conduc ancheta au aflat şi motivele care au stat la baza acestei acţiuni. Ele vor fi comunicate în momentul finalizării anchetei.

Nume grele în dosar

Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma sunt cele mai grele nume din cadrul anchetei. Ei au fost citaţi ca martori în acest dosar, în care se vorbeşte de infracţiuni contra umanităţii. Dosarul Revoluţiei române din 1989 este cel mai greu şi mai tergiversat din istoria recentă a României. Nu mai puţin de 709 oameni au murit, 1.855 au fost răniţi de gloanţe şi 343 prin acte de violenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net