50 de lei să dormi o noapte printre cărţi cu Ceauşescu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Turiştii care trec pragul unei pensiuni din localitatea Sibiel, judeţul Sibiu, pot să doarmă în Muzeul Comunismului. Aici îşi petrec noaptea printre ziare vechi, discuri cu cântece patriotice, cărţi despre Ceauşescu şi Stalin, steaguri sau trompete şi tobe pioniereşti.

Sorin Coldea, proprietarul pensiunii, spune că ideea i-a venit imediat după Revoluţie, când lumea începuse să arunce tot felul de obiecte. El le-a strâns din dorinţa ca oamenii să nu uite şi lucrurile mai puţin bune ale perioadei respective.

Nu lipsesc din decor tradiţionala sticlă de un litru, în care se comercializa pe vremuri vinul de regiune superior, trese, distincţii, insigne, geanta de mers la serviciu „pentru proletari", casetofonul tradiţional, „pe care îl cumpăram din shop pe valută", ceasuri vechi ruseşti Pobeda şi Slava sau soba metalică, la care s-au încălzit generaţii în­­tregi, înainte de 1989.

simeon stalpnicul png

Turiștii din Canada spun că au citit despre dictatorul Ceaușescu

simeon stalpnicul png

Spre suprinderea lui Coldea, ideea a prins extraordinar de bine, mai ales în rândul turiştilor străini. Vizitatori din Germania, Italia, Franţa, Anglia, Noua Zeelandă, Australia, Israel sau Statele Unite ale Americii sunt încântaţi şi stau la coadă pentru a-şi petrece noaptea cu Ceauşescu şi Stalin, în căbănuţa de pe malul râului.

„Cel mai mare paradox este când le arăt turiştilor străini alte camere din pensiune, care sunt cu baie proprie, şi îi întreb unde vor să doarmă, şi toţi spun că dorm în cabană, chiar dacă nu au baie", spune bărbatul, râzând. Pentru o noapte de cazare, preţul este de 50 de lei de persoană, iar în cabană pot dormi cel mult două persoane.

De-a lungul timpului, muzeul a primit în vizită oaspeţi celebri, de la ducele de Kent, unchiul prinţului Charles al Marii Britanii, până la prinţul Paul de România, ambasadori sau oameni politici. Nici unul nu a dormit aici, însă au fost încântaţi de idee, la fel ca şi turiştii străini care trec pragul cabanei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net