Un bărbat din Flămânzi a dat haina militară pe tunica de bucătar

Un botoşănean de 35 de ani a făcut o schimbare de 180 de grade în carieră. Fostul militar Ovidiu Dobinciuc are experienţa misiunilor într-un teatru de operaţiuni, dar a decis să prepare bucate delicioase pentru clienţii restaurantului său pe roţi, numit simbolic „La Soldat“.

Ovidiu Dobinciuc, un bucătar atent la detalii. Foto: arhivă personală
Ovidiu Dobinciuc, un bucătar atent la detalii. Foto: arhivă personală

Vă interesează ”Visul Caporalului”? Nu, nu este un titlu de film şi nici un cod militar, ci un sandvici care conţine carne de porc, salată de varză roşie, castraveţi, jalapeno şi sos de brânză. Putem continua cu “Pofta Generalului”, cu “AK47” sau chiar cu “Grenada Căpitanului”, toate atent pregătite de mâinile unui fost soldat şi având preţuri între 21 şi 28 de lei. 

Ovidiu Dobinciuc, actual bucătar şi antreprenor, a crescut în comuna Flămânzi (Botoşani), visând la uniforma de poliţist. Destinul i-a pregătit însă altceva: militară. “M-a sunat tata şi mi-a zis că se fac angajări în armată. M-am dus şi am trecut toate probele. Pe baza mediei te repartizau prin ţară. Eu am fost trimis la Galaţi“, povesteşte Ovidiu Dobinciuc pentru „Weekend Adevărul”.

Aşa se face că tânărul a stat în garnizoana de pe malul Dunării, unde s-a familiarizat cu lumea militară.  „În 2011 şi 2012 am fost în Afganistan”, îşi aminteşte botoşăneanul, care a ales, în cele din urmă, să plece de pe câmpul de luptă. „Mi-am dat demisia pentru că am prins perioada în care s-au tăiat salariile bugetarilor. Acum s-au schimbat lucrurile, dar pentru mine e târziu. Am decis atunci să încerc altceva“, adaugă el.

Aşa arată bucătăria pe roţi a botoşăneanului. Foto: arhivă personală
Aşa arată bucătăria pe roţi a botoşăneanului. Foto: arhivă personală

În scurtă vreme, Ovidiu şi-a depus CV-ul la un restaurant. „Le-am zis că nu am experienţă, dar că am voinţă. Nu ştiam multe despre bucătărie, eu ştiam să trag cu arma. M-au angajat şi am nimerit într-o bucătărie internaţională. La mine, în Flămânzi, n-am mâncat avocado“, se amuză tânărul. Astfel, în 2013 a făcut trecerea de la o carieră în armată la una în gastronomie. A fost ajutor de bucătar, până a furat meserie, apoi s-a eliberat un post de bucătar, pe care l-a ocupat imediat. 

Un sandvici pregătit după reţeta fostului militar. Foto: arhivă personală
Un sandvici pregătit după reţeta fostului militar. Foto: arhivă personală

În 2021, viaţa tânărului bucătar a luat o nouă întorsătură. A găsit un anunţ despre un camion adaptat pentru gătit. A cumpărat vehiculul şi l-a numit „La Soldat“. 

Ovidiu n-a ezitat nici o clipă: „Nu mi-a fost teamă. Nevoie de mâncare este şi va fi mereu. Şi, fiind vorba de un vehicul, mi-am zis că va fi mai uşor de întreţinut decât un restaurant“, explică bucătarul. Sandviciurile cu carne de pui, porc, miel şi vită sunt specialitatea casei. Toate sunt gătite lent în bucătăria pe roţi a lui Ovidiu, care se ocupă singur de afacere. „Nu lipsesc vinul fiert şi nici meniurile speciale de weekend. În plus, am şi un produs nou: burger vegetarian“, se laudă fostul militar. În prezent, bucătăria pe roţi a lui Ovidiu se află la Valea Ursului (Iaşi), dar va ajunge şi în alte localităţi. 

  Urmăriți știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net