Ziua Națională a României, umbrită de tragica moarte a unui militar în gara de la Alba Iulia, în 2018

Ultima actualizare:

    Plutonierul Alexandru Orosz, mort în 2018 la Alba Iulia, avea 33 de ani și era tatăl unei fetițe de 5 anifoto: arhiva personală
Plutonierul Alexandru Orosz, mort în 2018 la Alba Iulia, avea 33 de ani și era tatăl unei fetițe de 5 anifoto: arhiva personală

Moartea plutonierului Alexandru Orosz a marcat în mod tragic, în 2018, sărbătoriea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Trei ani mai târziu, tot nu a fost găsit vinovatul pentru accidentul din gara de la Alba Iulia, unde militarul a atins o linie de înaltă tensiune care ar fi trebuit să fie deconectată de la energia electrică.

Plutonierul Alexandru Orosz a murit electrocutat după ce a atins cu o antenă liniile de înaltă tensiune din gară, la 23 noiembrie 2018. Avea 33 ani, dintre care 11 ani ca militar în Armata României, și era tatăl unei fetiţe de 5 ani.

Militarul se afla pe un tanc adus la Alba Iulia de la Turda pentru marea paradă militară. 

Militarii ştiau că linia de înaltă tensiune este deconectată de la energia electrică, lucru firesc având în vedere distanţa mică dintre tancurile aflate pe vagoane şi linia electrică.  

La trei ani de la producerea tragediei, dosarul penal se află încă la Parchet. Reprezentanţii instituţiei susţin că cercetările au avansat şi că în prezent există un cerc de suspecţi, potrivit Adevărul.

Filmul accidentului în care militarul a murit, în gara din Alba Iulia

Scena tragediei s-a derulat cu repeziciune. Patru tancuri GEPARD au ajuns în 23 noiembrie 2018, în Gara din Alba Iulia, împreună cu personalul militar aferent. Pentru ca tancurile să poată fi descărcate de pe platforme era evident că militarii trebuiau să urce în ele. Distanţa până la linia de înaltă tensiune era foarte mică, de circa 1 metru şi jumătate, motiv pentru care era obligatorie întreruperea furnizării energiei electrice pe linia respectivă. 

Imediat ce au ajuns la Alba Iulia, militarii ar fi solicitat reprezentanţilor gării să oprească alimentarea cu energie electrică pe această linie, pentru a putea descărca tancurile. Ar fi fost cerută întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii, care a transmis că cererea a fost aprobată şi pusă în aplicare. Întreruperea alimentării cu energie electrică nu a avut loc, însă, în realitate.   

Plutonierul Alexandru Orosz s-a urcat pe tanc şi a manevrat o antenă, care, la un moment, dat a atins liniile de înaltă tensiune ale CFR. Bărbatul a decedat aproape instantaneu după ce s-a electrocutat la 27.000 de volţi.

Citește și:

Militar român, mort după ce a căzut în gol sute de metri. Făcea alpinism în Munții Făgăraș

Accident fatal! Tânăr de 21 de ani, student la Academia Militară, mort după ce a căzut peste un circular de tăiat lemne

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
image
actualitate.net
image
actualitate.net