A început înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Când pot părinții depune actele

Prima etapă a înscrierii elevilor în clasa pregătitoare a început astăzi, 11 aprilie, iar aceasta va dura până pe data de 10 mai. Pentru înscrierea copilului la școală, părinții vor fi nevoiți să completeze o cerere-tip, aceasta putând fi făcută atât on-line, cât și la unitatea de învățământ la care acesta solicită înscrierea copiilor. 

Unitate de învățământ / Inquam
Unitate de învățământ / Inquam

Începând cu data de 28 martie, planul de școlarizare propus de către unitatea de învățământ și numărul de clase pregătitoare alocate pot fi găsite în cadrul fiecărei unități de învățământ, inclusiv pe website-ul acestora, dar și pe website-ul inspectoratului școlar din cadrul căruia fac parte unitățile de învățământ, potrivit Adevărul.

De asemenea, copiii ce nu au fost la grădiniță vor fi nevoiți, în timpul procesului de înscriere, să fie supuși la o evaluare făcută de către specialiștii din centrele județene de resurse și asistență educațională.

Citește și Calendarul anului școlar 2022-2023. Școala va începe la 5 septembrie

A doua etapă a procesului de înscriere în clasele ajutătoare va avea loc pe 30 mai, cu afișarea în cadrul unităților de învățământ și pe site-ul inspectoratelor a procedurii de repartizare a copiilor pe locurile ce au rămas libere. 

Calendarul înscrierilor la unitățile de învățământ pentru clasele primare

Prima etapă: 11 mai - 12 mai 2022 – procesarea de către Comisia naţională a cererilor de înscriere şi repartizarea copiilor la şcoala ce a fost solicitată.   

13 mai - 25 mai 2022 – procesarea la nivelul școlilor a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile ce au rămas libere.

Vezi și Elevii cu boli cronice vor învăța tot în sistem online

26 mai 2022 – procesarea de către Comisia naţională a cererilor de înscriere şi repartizarea copiilor al căror reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri libere.

27 mai 2022 – afişarea în cadrul școlilor şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net