Elevii cu boli cronice vor învăța tot în sistem online

Ridicarea restricţiilor legate de COVID nu îi vizează şi pe elevii cu boli cronice, aceştia putând beneficia în continuare de sistemul de învăţământ în format hibrid. Măsura a fost luată pentru a-i proteja în continuare pe copii, până când va înceta transmiterea comunitară a virusului. 

Copiii care suferă de diabet sau boli respiratorii nu sunt obligaţi să revină fizic la şcoală
Copiii care suferă de diabet sau boli respiratorii nu sunt obligaţi să revină fizic la şcoală

Elevii cu boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile respiratorii, cele autoimune sau obezitatea, au dreptul să înveţe în continuare în sistem hibrid, chiar dacă restricţiile legate de COVID au fost ridicate.

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acest lucru va fi posibil fie până la finalul semestrului al doilea, fie până când va înceta transmiterea comunitară a virusului SARS-CoV2.

În acest sens, Cîmpeanu a spus că va emite un ordin de ministru pentru modificarea articolului 9 din ROFUIP - regulamentul de funcţionare a şcolilor.

În acest articol este stipulată posibilitatea de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică, în mod normal, total separat de partea de criză sanitară, iar ministrul se referă la introducerea situaţiilor elevilor care au afecţiuni cronice.

Universitățile vor decide o perioadă de tranziție

„E vorba de boli respiratorii, care diminuează capacitatea de oxigenare, de boli imune şi autoimune, de transplant, obezitate, diabet zaharat de tip 1. Este o serie de afecţiuni cronice agreată cu Ministerul Sănătăţii, pe care dorim să o introducem în acest proiect de ordin de ministru, pentru ca elevii aflaţi în aceste situaţii, pe baza unei solicitări din partea părinţilor, să poată să aibă asigurat dreptul la educaţie în sistem hibrid, până la finalul acestui semestru sau atâta timp cât există transmitere comunitară.

Şi încă există transmitere comunitară. Deci, aceşti elevi vulnerabil, încadraţi în aceste grupe de risc din perspectiva medicală, cu certificare medicală, la solicitarea părinţilor, să se poată adresa şcolii, iar şcoala, prin decizia Consiliului de Administraţie, să le poată asigura dreptul la educaţie în format hibrid până la finele semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară”, a afirmat Cîmpeanu, miercuri seară, la B1 TV.

Nici studenţii nu au fost obligaţi să revină la cursuri fizic începând cu 9 martie. Fiecare universitate poate decide, în funcţie de specificul activităţilor desfăşurate (cazarea studenţilor în cămine, reconfigurarea orarelor etc.) o perioadă optimă de tranziţie de la sistemul online la activităţi cu prezenţă fizică, având obligaţia să recupereze activităţile didactice până la sfârşitul semestrului al II-lea.

Miercuri, 9 martie, a fost prima zi în care au fost ridicate toate restricţiile în şcoli, odată cu încetarea stării de alertă. Astfel, nu se mai trece la cursuri online în funcţie de numărul de cazuri de COVID sau de gradul de ocupare din spitale.

Nu vor mai fi posibile predarea şi examinarea online, iar masca nu va mai fi obligatorie. Însă ministrul Educaţiei recomandă în continuare purtarea măştii de protecţie în spaţii închise (în şcoli, grădiniţe şi universităţi) şi respectarea riguroasă a regulilor de igienă.

Peste 3.500 de cazuri noi de COVID-19

Până ieri, 10 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.784.651 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.565 de cazuri noi.

image

De asemenea, 64.226 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat de la începutul pandemiei, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 70 decese (37 bărbați și 33 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 e de 4.068. Dintre acestea, 630 sunt la ATI. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.188 de teste RT-PCR și 23.457 teste rapide antigenice.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net