Octavian Jurma: «De 8 Martie, ne-ați dat cadou un măr frumos și OTRĂVIT»

Ultima actualizare:

Medicul și cercetătorul timișorean Octavian Jurma condamnă renunțarea bruscă la toate restricțiile, într-o perioadă în care avem mii de infectări pe zi și mii de pacienți în spitale.

octavian jurma jpg

„De 8 Martie, femeile din România au primit cadou un măr frumos și otrăvit. Pandemia nu mai este o problemă de sănătate publică, ci doar una de sănătate individuală. Daca tot au eliminat orice măsură de prevenție pentru infectarea celor vulnerabili cu ocazia zilei de 8 Martie, aș fi vrut să aud și o urmă de regret pentru cele 25.843 de mame și fiice ucise oficial de pandemia de COVID-19 până acum. În realitate, numărul femeilor ucise de pandemie a depășit 50.000 până la data de 8 martie 2022”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

„Suntem pe cont propriu!”

Atrage atenția că eliminarea tuturor măsurilor nu înseamnă că situația e sigură, ci doar că autoritățile nu mai vor să se implice. În opinia sa, riscul de infectare va crește în perioada următoare, așadar, ar fi bine să vă păziți singuri. „Abandonarea gestionării pandemiei la o incidență foarte ridicată va crește nivelul de nesiguranță la locul de muncă și va produce foarte multe probleme sociale și economice. Imaginați-vă stresul, pentru persoanele vulnerabile sau responsabile, ca orice spațiu comun, de la spitale la restaurante și transport în comun, este acum lăsat complet pe seama negaționiștilor. Eu, unul, nu îmi simt familia în siguranță, dimpotrivă, abia acum mă simt condamnat cu adevărat la infectare. Statul nu ne-a ajutat, ne-a abandonat. Suntem cu adevărat pe cont propriu!”.

Bine măcar că nu se fac petreceri, în Post!

Ne recomandă să purtăm în continuare mască în spațiile închise și să evitați evenimentele sociale până la coborârea incidenței sub 1 la mie. Asta se va întâmpla, cel mai probabil, în luna martie. Din fericire, Postul Paștelui ne ajută foarte mult în perioada aceasta, pentru că nu se fac nunți, botezuri și, în general, nu sunt petreceri.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net