Abonamente comune la Metrorex și STB de la 1 august! Creşte preţul biletelor

Ultima actualizare:

    Călătoria cu mijloacele de transport ale STB se scumpește de la 1,3 lei la 3 lei, de la 1 augustFoto: STB
Călătoria cu mijloacele de transport ale STB se scumpește de la 1,3 lei la 3 lei, de la 1 augustFoto: STB

Metrorex şi STB introduc de la 1 august biletele şi abonamentele comune. Un bilet comun STB / Metrorex va costa 5 lei. Conform Ministerului Transporturilor, armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie, creşte de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei). În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei.

Potrivit Ministerului Transporturilor, biletele comune oferă acces pentru 90 minute în reţeaua supraterană, împreună cu un acces la reţeaua de metrou.

Preţul biletelor va fi următorul:

●             O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

●             Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul şi 90 de minute în transportul în comun terestru.

●             Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

●             Noutatea la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noţiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

●             Ambele societăţi introduc şi opţiuni favorabile pentru companiile care doresc să îşi susţină angajaţii să folosească transportul în comun.

●             Vor exista abonamente de o lună, 6 luni şi 12 luni. Preţurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

●             Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora. 

”Armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pildă, creşte de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei). În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei. Menţionăm că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a preţurilor a fost în 2014”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Totodată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI)  a semnat contractele de delegare a gestiunii serviciului public de transport de călători cu operatorii din Regiunea Bucureşti – Ilfov, inclusiv cu Societatea de Transport Bucureşti – STB SA, care intră în vigoare de duminică şi prin care, sub sancţiunea amenzilor aplicate de TPBI, operatorii şi-au asumat anumite condiţii de calitate a serviciului oferit călătorilor. Astfel, vehiculele vor fi igienizate permanent şi iluminate corespunzător în salonul călătorilor, iar programul de circulaţie va fi respectat cu stricteţe. Operatorii vor fi monitorizaţi cu atenţie şi vor fi sancţionaţi în cazul în care vor fi constatate nereguli”. De asemenea, instalaţiile de climatizare ale vehiculelor care sunt dotate cu această utilitate trebuie să fie funcţionale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tv rusia jpg
image
image
image
image
image
image
upu spital tg jiu7 jpeg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
otel inoxidabil vase istock jpg
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
kaufland jpg
pepene_verde_shutterstock 2478649489 jpg
vreme furtuna png
whatsapp image 2024 07 04 at 174745 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net