Accident cu mulți răniți în Vaslui. Planul roșu a fost activat după ce un autocar s-a răsturnat. VIDEO

Ultima actualizare:

Duminică, 26 noiembrie, un autocar cu 40 de pasageri a avut un accident în județul Vaslui, răsturnându-se din cauza viscolului și a drumului alunecos.

Mai multe persoane au ajuns la spital / foto: ISU
Mai multe persoane au ajuns la spital / foto: ISU

În urma incidentului, 15 persoane au fost rănite, dintre care trei au suferit leziuni cranio-cerebrale.

Situația a devenit dramatică întrucât mai multe ambulanțe nu au reușit să ajungă la locul accidentului din cauza unui TIR care s-a răsturnat, blocând drumul.

Salvatorii au fost nevoiți să transporte răniții pe brațe până la deblocarea șoselei.

Poliția a început o investigație pentru a determina circumstanțele exacte ale acestui eveniment rutier. Pentru a îi ajuta pe cei implicați, autoritățile au activat planul roșu de intervenție. 

Bilanţ IGSU: Capitala şi 177 de localităţi din 22 de judeţe, afectate de viscol, ninsori şi vânt

În ceea ce privește fenomenele meteorologice extreme, conform bilanțului făcut public de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), aproximativ 190.000 de consumatori din 11 județe au rămas fără alimentare cu energie electrică din cauza avariilor cauzate de viscol, vânt puternic și ninsori abundente.

Pompierii și alte structuri implicate în gestionarea situațiilor generate de condițiile meteorologice nefavorabile au intervenit pentru deblocarea a 666 de autovehicule înzăpezite și pentru îndepărtarea a 543 de arbori și 3 stâlpi de electricitate căzuți pe drumuri.

Au fost raportate pagube materiale la 12 imobile și 58 de autovehicule, iar 13 curți și un subsol au fost afectate de inundații din cauza precipitațiilor abundente.

Județele afectate de aceste condiții meteorologice nefavorabile sunt Alba, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

În vederea avertizării populației din zonele afectate, au fost emise 9 mesaje prin sistemul RO-ALERT în 12 județe: Argeș, Brăila, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Prahova, Sibiu, Tulcea și Vâlcea.

Echipe specializate ale distribuitorilor de energie electrică intervin pentru remedierea situațiilor semnalate în localitățile afectate, iar echipe de deszăpezire acționează pentru deblocarea tronsoanelor rutiere în județele Bacău, Brăila, Constanța, Galați, Tulcea și Vaslui, unde continuă să existe probleme din cauza zăpezii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net