Actorul Mugur Mihăescu: „Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusive, că luăm zacusca de acasă!”


    Mugur Mihăescu  are două cluburi  în Centrul Vechi
Mugur Mihăescu are două cluburi în Centrul Vechi

Autoritățile vor să redeschidă hotelurile, însă restaurantele vor rămâne închise. Acest fapt i-a nemulțumit pe oamenii de afaceri din industria turismului. Ei spun că ori se deschide tot, ori nu se mai deshide nimic. Actorul Mugur Mihăescu de la Vacanța Mare, este de câțiva ani om de afaceri în domeniul HORECA și nu este încântat de măsurile de ajutor anunțate de guvern. El spune că dacă nu au une să mănânce, oamenii vor căra conserve de acasă.

Mugur Mihăiescu a spus, într-un interviu pentru Digi 24 că nu este de acord nici cu închiderea totală a economiei, fiind mai degrabă favorabil unui „model suedez”.  El nu este de acord nici cu faptul că statul îi lasă pe oamenii de afaceri la mâna băncilor. ”Până la urmă, băncile hotărăsc dacă te împrumută cu bani și banii ăștia trebuie să-i dai înapoi”, subliniază Mugur Mihăescu.

Este nemulțumit de modul în care s-a anunțat că se face deschiderea teraselor.

Cât despre deschiderea treptată a teraselor și hotelurilor, spune că e o măsură care mai degrabă ar putea grăbi falimentul unor firme din domeniu.

 „Ce-i aia deschiderea teraselor? Hai să deschidem masa din stânga. Atât! Sau hai să deschidem doar o umbrelă. Ori se deschide tot, ori nu se deschide nimic, pentru că pe urmă statul poate să zică următorul lucru: Păi, v-am lăsat să deschideți terasele, gata, acum nu mai e treaba noastră, faptul că n-au venit la voi oameni e doar treaba voastră. Păi, stai că n-avem voie să-i primim înăuntru! Nu mai e treaba noastră, de-aici nu vă mai ajutăm. Mai bine să așteptăm și să deschidem tot odată. Nu, stai, că jumătate. Păi și ce fac, plătesc jumătate impozit că deschid jumătate? Merg cu jumătate din angajați? Plătesc jumătate CASS? Plătesc doar CA, fără -S? Hai să judecăm”, spune Mugur Mihăescu.

El aduce în discuție și exemplul hotelurilor. „Se deschid doar hotelurile! Păi și oamenii ce fac, merg cu zacusca la ei, unde mănâncă, dacă restaurantele sunt închise? Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusive, că luăm zacusca de acasă! Deci... Hai să stăm, să gândim și dacă este s-o facem, s-o facem cu cap”, insistă Mugur Mihăescu.

”Viața în mediul privat e dură, nu ca la stat”

Mugur Mihăescu a mai spus că are aproape 60 de angajați, pe care a fost nevoit să-i trimită acasă, cu ajutor de șomaj. „Pentru mine, planurile sunt foarte simple: când se va deschide tot business-ul, voi deschide și eu. Până nu se deschide tot business-ul, n-am ce să deschid. Pe urmă, din ce-i plătesc? Eu deschid. Lumea nu vine, nu dă buluc, gata, s-a deschis, hai la fel ca înainte. E o perioadă pe care trebuie să o trecem ușor-ușor, până lucrurile revin la normal. Ne vom descurca, într-un fel sau altul, vedem ce facem, dacă nu, închidem! Viața în mediul privat este dură, nu e ca la stat. Adică nu-ți merge o măsură la stat, nu închizi statul și pleci”, a explicat Mugur Mihăescu.

”Va trebui să învățăm să ne ferim”

Întrebat cât crede că ar mai avea de așteptat până la o normalizare a situației, actorul vede o vină și în comportamentul presei, care, în opinia sa, pune presiune printr-o avalanșă de știri care stârnesc panică. „Trebuie să încercăm să înțelegem, cum au făcut și suedezii, până la urmă vom conviețui cu trebușoara asta, cum conviețuim și cu o gripă. Va trebui să învățăm, asta e, ne ferim. Ăia care sunt cu probleme trebuie să se ferească, nu ieșiți dacă ești bătrân sau dacă ești cu vreo problemă terminală nu ieși tu în spațiul ăla, dar nu opri lumea să iasă în spații de genul ăsta, adică va trebui cumva să ne echilibrăm, pentru că nu știe nimeni, n-are nimeni un manual să spună ce va fi după. Ține cât de smart vom fi ca să ne echilibrăm. Și dvs, ca presă, și politicul, și mediul de afaceri și toată lumea”, a mai spus Mugur Mihăescu la Digi24.

Mugul Mihăescu a mai spus că n-ar trebui luat exemplul altor state care și-au închis economia, pentru că, fiind o situație fără precedent, nimeni nu are o rețetă verificată pentru a trece cu succes prin pandemie. „Să încercăm să mergem înainte, să dăm drumul la business, pentru că altfel murim cu toții. Nu dăm drumul la business, nu ne mai omoară niciun Covid, ne omorâm singuri. Și dacă suntem atât de tâmpiți cât să ne omorâm singuri, ne merităm soarta! Dar eu cred, totuși, că nu suntem așa”, a explicat actorul Mugur Mihăescu.

El este de părere că o soluție generală nu există și pentru a găsi varianta optimă guvernanții trebuie să stea de vorbă cu oameni din fiecare sector în parte și să le asculte problemele. „Balanță”, adică echilibru, este pentru ceea ce pledează fostul actor. Mugul Mihăescu a mai spus că în vara asta nu va pleca în vacanță pentru că până acum am fost toți într-o vacanță.

Citește și: 

Cum arată măsurile de relaxare în Europa. Ce au voie să facă vecinii noștri și de când

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png