Acum e oficial! Pasajul Basarab e o «fabrică» de zgomot

Ultima actualizare:
Cum percepem galagia
Cum percepem galagia

Ar fi trebuit să „toarcă” cel mult ca o pisică. Maşinile care tranzitează Pasajul Basarab la orele prânzului generează însă un zgomot comparabil cu cel produs de o clasă cu elevi gălăgioşi. 

Ora 14 şi 15 minute, 33 de grade în termometre, câteva maşini şi nici un tramvai. La acea oră, Pasajul Basarab a fost supus primului test oficial de zgomot, de la darea sa în folosinţă.

În ciuda panourilor fonoabsorbante, autoturismele care au tranzitat construcţia au generat un zgomot de 66,49 decibeli. Măsurătorile au fost făcute de specialiştii Primăriei Capitalei, la nivelul solului, la doi metri distanţă de blocurile situate lângă pasaj.

Concluzia: valoarea e peste limita maximă admisă. „Normativul spune că dacă nu se poate asigura limita de 50 decibeli la exterior, trebuie respectat un nivel de până la 35 decibeli în interior. Nivelul de zgomot e puţin ridicat, dar e explicabil pentru o astfel de stradă”, ne-a spus Adrian Catrina, de la Serviciul Monitorizare a Calităţii Mediului din cadrul Primăriei Generale.

Pe pasaj, aparatul indica 72 de decibeli, în timp ce la etajul 3, valorile săreau de 80 decibeli. Pentru reducerea zgomotului, specialiştii iau în calcul restricţionarea vitezei pe pasaj, instalarea de aparate radar şi chiar modificarea sistemului de panouri fonoabsorbante.

Măsurile vor fi luate doar dacă sunt cerute de locatari. Până acum, nici un bucureştean din zonă nu s-a plâns Primăriei de zgomotul produs de maşinile care trec pe pod.

Cum percepem gălăgia

- Ticăitul unui ceas: 30 decibeli-Torsul pisicii: 30-35 decibeli- Zgomotul ploii: 50 decibeli- Conversaţie aprinsă:60 decibeli- Sală de clasă gălăgioasă: 65-70 decibeli- Autocamion în mers: 90 decibeli- Picamăr în funcţiune:100 decibeli- Motocicletă în demaraj: 110 decibeli- Avion la decolare: 130 decibeli

Cele mai zgomotoase intersecţii din oraş
Cele mai zgomotoase intersecţii din oraş

Cele mai zgomotoase intersecţii din oraş

Bucureştiul este unul dintre cele mai poluate fonic oraşe din Europa. Principalul generator de poluare este traficul auto. Specialiştii Primăriei Capitalei, care efectuează frecvente măsurători la nivelul marilor bulevarde, au stabilit care sunt cele mai zgomotoase zone din oraş:


    Cele mai zgomotoase intersecţii din oraş
Cele mai zgomotoase intersecţii din oraş

- Intersecţia Dristor: 83 decibeli (media la ora prânzului);- Intersecţia Tineretului: 81 decibeli (media la ora prânzului);- Piaţa Sudului: 77,3 decibeli (media la ora prânzului);- Bd. Magheru: 75,8 decibeli (media la ora prânzului);- Piaţa Unirii: 75,2 decibeli (media la ora prânzului).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net