Acvilă împușcată de braconieri lângă Zimnicea

Ultima actualizare:

    Codalbul a ajuns la veterinar și acum se află în proces de recuperare, iar după vindecare va fi eliberat
Codalbul a ajuns la veterinar și acum se află în proces de recuperare, iar după vindecare va fi eliberat

A fost împuşcat de braconieri! Un codalb rănit a fost descoperit de un paznic de vânătoare pe un câmp de lângă Zimnicea (Teleorman). Pasărea a fost dusă la o fundaţie, unde a primit îngrijiri medicale. Înaripata avea o alică sub piele şi suferise o fractură.

S-a tras asupra ei, deşi e pasăre protejată! Un codalb împuşcat de un braconier a fost găsit pe un câmp din comuna Fântânele (Teleorman), în apropiere de Zimnicea. Acvila rănită a fost preluată de un paznic de vânătoare, apoi de Fundaţia Visul Luanei.  “Cu ajutorul colegilor de la Societatea Ornitologică Română, pasărea a fost adusă la Centrul de Reabilitare, unde a fost consultată medical şi internată”, anunţă cei de la fundaţie.

Specialiştii i-au acordat  îngrijiri păsării împuşcate
Specialiştii i-au acordat îngrijiri păsării împuşcate

“Pe lângă starea avansată de slăbire, a fost identificată o fractură la nivelul tibio-tarsului stâng şi o alică sub piele, la nivelul membrului drept. Bănuim că fractura a fost cauzată de o altă alice care s-a dezintegrat la impactul cu osul. Fractura s-a produs cu mai multe zile în urmă, iar animalul a supravieţuit din resursele corporale şi din cadavre găsite, fiind o specie ocazional necrofagă.

Aripile şi celelalte funcţii par a fi în regulă. Sperăm că se va putea recupera şi, după o perioadă de reabilitare, să o putem elibera“, completează membrii Fundaţiei Visul Luanei. Codalbul este o specie pe cale de dispariţie şi strict protejată, astfel că vânătoarea ei este interzisă şi încadrată ca infracţiune.  

Anvergura aripilor ajunge la 2,40 metri

Codalbul (Haliaeetus albicilla) este o pasăre de pradă, prezentă în zona coastelor marine şi a lacurilor cu apă dulce. Lungimea corpului este de 76 - 92 de centimetri, masculul are o greutate de 4 kilograme, iar femela – 5,5 kilograme. Anvergura aripilor este cuprinsă între 1,90 şi 2,40 metri, potrivit specialiştilor de la Societatea Ornitologică Română. Codalbul se hrăneşte în special cu peşte, păsări de apă, mamifere mici sau leşuri şi trăieşte până la 27 de ani. Vânează printr-un zbor jos deasupra apei, de unde îşi prinde prada, sau poate descrie cercuri largi, la 200 - 300 de metri înălţime, de unde se uită după pradă. În România, populaţia estimată este 55 - 75 de perechi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net