Adio, cozi la ghișeu! Cinci tineri propun o aplicație care ar putea reduce birocrația inutilă

Cinci elevi și studenți ar putea să simplifice modul în care fiecare dintre noi interacționează cu autoritățile și cu primăria. Iată ce idee ingenioasă au avut!

Proiectul tinerilor a fost premiat cu 4.000 de euro
Proiectul tinerilor a fost premiat cu 4.000 de euro

O echipă formată din cinci elevi și studenți pasionați de informatică lucrează la dezvoltarea unei aplicații prin care utilizatorii pot trimite sesizări către orice primărie din țară, fără să se lovească de birocrație inutilă. 

Ideea lor a fost prezentată în cadrul unui program desfășurat în Cluj-Napoca și premiată cu suma de 4.000 de euro. În viitorul apropiat, primăriile vor putea beneficia de această aplicație, iar cetățenii vor putea urmări pe propriile telefoane situația cererilor și solicitărilor pe care le fac, fără a se deplasa la un ghișeu. 

  „Am aplicat la program «Academia DpIT“ din Cluj. A fost un proces de selecție și am fost grupați în echipe, care trebuie să vină la final cu o idee de proiect, iar la final este un concurs, iar echipa noastră a reușit să obțină atunci premiul special «Nagarro». Am propus această aplicație pe care am început ulterior să o dezvoltăm“, a povestit Daniel Bîrsan, membru al echipei și elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, conform Adevărul. 

Autoritățile s-au arătat interesate de proiectul tinerilor 

Un alt membru al echipei susține că aplicația este aproape finalizată, iar ea va putea fi folosită de către primării începând de anul viitor.

În plus, tinerii au purtat discuții și cu reprezentanții autorităților locale care și-au exprimat interesul pentru a utiliza în viitorul apropiat aplicația. 

Cei cinci iau în calcul ca echipa lor să devină mai mare întrucât au nevoie de ajutor suplimentar. „Suntem o echipă destul de mică și ne gândum pentru dezvoltarea ulterioară să cooptăm și alte persoane sau să externalizăm anumite servicii“, susține Daniel Bîrsan, membru al echipei. 

Află de pe Adevărul cum funcționează aplicația care ar putea revoluționa modul în care interacționăm cu autoritățile! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net