Cercetătorii britanici nu duc lipsă de idei trăsnite! Iată invențiile care ne vor face viața mai ușoară
O echipă de cercetători britanici coordonată de doctorul Ian Pearson a elaborat cele mai importante invenţii tehnologice care ne vor simplifica viaţa peste 15 ani. Pe primul loc se află roboţelul gospodină, inventat încă din 2018 de cercetătorii niponi şi replicat în 2019 de omologii lor sud-coreeni.
Viitorul arată bine! O echipă de cercetători britanici a profitat de perioada în care majoritatea populaţiei planetei a stat acasă din cauza pandemiei pentru a realiza un studiu de anvergură intitulat NatWest Future Businesses Report. Peste 2.000 de britanici au fost chestionaţi cu privire la invenţiile pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să le utilizeze până în 2036 pentru a-şi face viaţa mai uşoară. Pe primul loc se află roboţelul gospodină, iar pe locul secund taxiul zburător.
Roboţelul gospodină. Cercetătorii niponi au prezentat în 2018 la Târgul de Electronice din Las Vegas, SUA, roboţelul înalt de 1,25 metri care ştie să şteargă praful, să încuie uşa, să facă de mâncare, să pună la spălat rufe, să verifice valabilitatea produselor din frigider şi să dea comandă pentru aprovizionarea casei cu alimente şi consumabile. Roboţelul-gospodină ştie să lucreze şi în grădină şi de aceea a fost desemnat de britanici ca fiind prima achiziţie pe care o vor face atunci când va fi produs şi pus în vânzare.
Taxiul zburător. Companii precum Airbus şi Tesla au dezvoltat prototipuri de drone capabile să transporte oameni pe distanţe de până la 100 km, la peste 100 de metri înălţime. Însă legislaţia privind acest tip de transport nu este încă pusă la punct şi, conform Daily Mail, până vom ajunge să avem ”o dronă personală” vom utiliza ”taxiurile zburătoare” pentru a face naveta la serviciu. Taxiul zburător este pe locul secund în topul invenţiilor menite să uşureze viaţa şi care vor fi achiziţionate până în anul 2036. Drona este 100% computerizată, nu are nevoie de pilot şi, susţin inventatorii, este 100% sigură.
Casa inteligentă. Având în vedere că întreaga planetă vrea să reducă nivelul emisiilor de CO2 şi să echilibreze tendinţa de încălzire globală, casele inteligente produse de Amazon, Apple şi Samsung par a fi soluţia ideală. Casa viitorului conţine un sistem de încălzire, de iluminat centralizat, conectat la un computer central care controlează toate electronicele din domiciliu (TV, computer, tablete, sonorizare, maşină de spălat/uscat, dulap inteligent, aer condiţionat etc). Un astfel de sistem reciclează deşeurile, controlează nivelul de gunoi şi reduce cheltuielile cu întreţinerea.
Excursii virtuale. După ce întreaga planetă a fost paralizată din cauza pandemiei, companiile din domeniul turismului, în colaborare cu Google şi cu o companie sud-Coreeană, au lucrat la un proiect de ”excursii virtuale”. Practic, oricine îşi poate cumpăra o pereche de ochelari pentru Realitate Virtuală şi să achiziţioneze pachete turistice la sume modice, beneficiind de acasă de senzaţiile specifice unei vacanţe exotice. Ochelarii vor costa între 350-500 $, însă pachetul ”turistic” va fi de doar 3-5 $.