Cercet─âtorii britanici nu duc lips─â de idei tr─âsnite! Iat─â inven╚Ťiile care ne vor face via╚Ťa mai u╚Öoar─â

image
Robo-gospodina se ocup─â de gr─âdin─ârit ╚Öi de ├«ntre╚Ťinerea casei

O echip─â de cercet─âtori britanici coordonat─â de doctorul Ian Pearson a elaborat cele mai importante inven┼úii tehnologice care ne vor simplifica via┼úa peste 15 ani. Pe primul loc se afl─â robo┼úelul gospodin─â, inventat ├«nc─â din 2018 de cercet─âtorii niponi ┼či replicat ├«n 2019 de omologii lor sud-coreeni.

Viitorul arat─â bine! O echip─â de cercet─âtori britanici a profitat de perioada ├«n care majoritatea popula┼úiei planetei a stat acas─â din cauza pandemiei pentru a realiza un studiu de anvergur─â intitulat NatWest Future Businesses Report. Peste 2.000 de britanici au fost chestiona┼úi cu privire la inven┼úiile pe care inten┼úioneaz─â s─â le achizi┼úioneze ┼či s─â le utilizeze p├ón─â ├«n 2036 pentru a-┼či face via┼úa mai u┼čoar─â. Pe primul loc se afl─â robo┼úelul gospodin─â, iar pe locul secund taxiul zbur─âtor.

Robo┼úelul gospodin─â. Cercet─âtorii niponi au prezentat ├«n 2018 la T├órgul de Electronice din Las Vegas, SUA, robo┼úelul ├«nalt de 1,25 metri care ┼čtie s─â ┼čtearg─â praful, s─â ├«ncuie u┼ča, s─â fac─â de m├óncare, s─â pun─â la sp─âlat rufe, s─â verifice valabilitatea produselor din frigider ┼či s─â dea comand─â pentru aprovizionarea casei cu alimente ┼či consumabile. Robo┼úelul-gospodin─â ┼čtie s─â lucreze ┼či ├«n gr─âdin─â ┼či de aceea a fost desemnat de britanici ca fiind prima achizi┼úie pe care o vor face atunci c├ónd va fi produs ┼či pus ├«n v├ónzare.

image
Taxiurile zbur─âtoare, cea mai bun─â solu╚Ťie s─â nu ├«nt├órziem la serviciu

Taxiul zbur─âtor. Companii precum Airbus ┼či Tesla au dezvoltat prototipuri de drone capabile s─â transporte oameni pe distan┼úe de p├ón─â la 100 km, la peste 100 de metri ├«n─âl┼úime. ├Äns─â legisla┼úia privind acest tip de transport nu este ├«nc─â pus─â la punct ┼či, conform Daily Mail, p├ón─â vom ajunge s─â avem ÔÇŁo dron─â personal─âÔÇŁ vom utiliza ÔÇŁtaxiurile zbur─âtoareÔÇŁ pentru a face naveta la serviciu. Taxiul zbur─âtor este pe locul secund ├«n topul inven┼úiilor menite s─â u┼čureze via┼úa ┼či care vor fi achizi┼úionate p├ón─â ├«n anul 2036. Drona este 100% computerizat─â, nu are nevoie de pilot ┼či, sus┼úin inventatorii, este 100% sigur─â.

Casa inteligent─â. Av├ónd ├«n vedere c─â ├«ntreaga planet─â vrea s─â reduc─â nivelul emisiilor de CO2 ┼či s─â echilibreze tendin┼úa de ├«nc─âlzire global─â, casele inteligente produse de Amazon, Apple ┼či Samsung par a fi solu┼úia ideal─â. Casa viitorului con┼úine un sistem de ├«nc─âlzire, de iluminat centralizat, conectat la un computer central care controleaz─â toate electronicele din domiciliu (TV, computer, tablete, sonorizare, ma┼čin─â de sp─âlat/uscat, dulap inteligent, aer condi┼úionat etc). Un astfel de sistem recicleaz─â de┼čeurile, controleaz─â nivelul de gunoi ┼či reduce cheltuielile cu ├«ntre┼úinerea.

image
Vacan╚Ťele virtuale, solu╚Ťia ideal─â de concediu peste 15 ani

Excursii virtuale. Dup─â ce ├«ntreaga planet─â a fost paralizat─â din cauza pandemiei, companiile din domeniul turismului, ├«n colaborare cu Google ┼či cu o companie sud-Coreean─â, au lucrat la un proiect de ÔÇŁexcursii virtualeÔÇŁ. Practic, oricine ├«┼či poate cump─âra o pereche de ochelari pentru Realitate Virtual─â ┼či s─â achizi┼úioneze pachete turistice la sume modice, beneficiind de acas─â de senza┼úiile specifice unei vacan┼úe exotice. Ochelarii vor costa ├«ntre 350-500 $, ├«ns─â pachetul ÔÇŁturisticÔÇŁ va fi de doar 3-5 $.

carmen tanase jpeg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
image png
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
giani vladimir 25713800 jpeg
mircea solcanu2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg