Admitere liceu 2018. Cum se face repartizarea computerizata

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Examenul de Evaluare națională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Rezultatele obţinute la aceste probe sunt foarte importante pentru admiterea la liceu, reprezentând 80% din totalul mediei. Restul de 20% reprezintă media notelor din gimnaziu.

Ca și în anii trecuți, la Evaluarea națională din 2018 nu s-au înscris și nu au venit la prima probă, la Limba și literatura română, circa 25.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a. Ei vor continua să studieze în clasa a IX-a, care este obligatorie, și vor fi repartizați la licee mai puțin căutate, în funcție de media din gimnaziu și de opțiunile lor. La fel se va proceda și cu cei care obțin note mai mici de 5.00 la Evaluarea națională.

Admitere la liceu 2018 prin repartizare computerizata

Repartizarea computerizată se va face la data de 9 iulie, în funcţie de media de admitere obţinută şi de opţiunile făcute pe fişa de înscriere la admiterea la liceu. Pentru liceele din filiera vocaţională - profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic - precum şi pentru Liceul Waldorf, specializarea filologie, s-au organizat probe de aptitudini în luna mai.

Cele mai bune licee in 2018

Mediile generale de admitere la liceu au crescut chiar şi cu mai mult de 20 de sutimi la liceele de prestigiu din Bucureşti. Cel puţin aşa arată în broşura pentru admiterea la liceu, publicată, la sfârşitul săptămânii, de Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Ca în fiecare an „Adevărul” a realizat un top 10 al colegiilor din Capitală în funcţie de ultima medie de intrare la cea mai răspândită, dar şi cea mai grea specializare, Matematică-Informatică.

Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ se menţine pe primul loc ca în anii trecuţi, cu menţiunea că ultima medie de admitere la Matematică-Informatică a crescut anul trecut la 9.93 faţă de 9.90 cât era în 2016.

Instituţia de prestigiu păstrează şi anul acesta acelaşi număr de locuri. Astfel, din totalul de 224 de locuri 140 sunt pentru specializarea Matematică-Informatică (ultima medie 9.81), şi câte 28 sunt alocate la Matematică – Informatică Bilingv Limba Engleză (9.93), Ştiinţele Naturii (9.91) şi Filologie (9.72). 

Pe locul II se situează în continuare Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, unde ultima medie de admitere la Matematică-Informatică a crescut cu 10 sutimi faţă de anul 2016, ajungând la 9.86. La admiterea din acest an, instituţia păstrează cele 252 de locuri, împărţite după cum urmează: 84 la specializarea de Matematică-Informatică, respectiv Ştiinţe ale Naturii (ultima medie a fost 9,83) 28 la Filologie (9.70) şi 56 la Ştiinţe Sociale (9.72). 

A treia poziţie în clasament rămâne ocupată de Colegiul Naţional „Spiru Haret“. Aici ultima medie de admitere în 2017 la cea mai răspândită specializare a fost 9.80 faţă de 9,59 - media de acum doi ani. Colegiul pune la dispoziţia candidaţilor tot 224 de locuri ca anul trecut, care se împart astfel: câte 56 la Matematică-Informatică, Ştiinţe ale Naturii (ultima medie a fost 9.66) şi Ştiinţe Sociale (ultima medie a fost 9.59). La Filologie sunt 28 de locuri, iar ultima medie cu care s-a intrat anul precedent este 9,50.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net