Adolescent de 15 ani din Alba, rănit în timp ce se juca cu petardele. A fost dus de urgență la spital

Ultima actualizare:

Un incident șocant a avut loc în Alba, unde un adolescent cu vârsta de numai 15 ani a fost rănit grav, după ce s-a jucat cu petarde. Se pare că tânărul a fost găsit de către autorități în stare de șoc și a fost dus imediat la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Adloescentul s-a rănit cu o petardă / foto: Shutterstock
Adloescentul s-a rănit cu o petardă / foto: Shutterstock

Totul s-a petrecut în comuna Meteș, din județul Alba. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, un echipaj SMURD de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, alături de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean, au intervenit de urgență după ce un adolescent s-a rănit cu o petardă.

Tânărul, în vârstă de numai 15 ani, ar fi suferit leziuni la unul dintre membrele inferioare, iar atunci când salvatorii au ajuns la fața locului, tânărul se afla în stare de șoc și era semiconștient.

„Acesta, în urma jocului cu materiale pirotehnice (petarde), a suferit mai multe leziuni la unul din membrele inferioare. La sosirea forţelor de intervenţie la locul producerii evenimentului pacientul se afla în stare de şoc, semiconştient”, au comunicat cei de la ISU Alba, conform sursei citate.

Un adolescent s-a rănit cu o petardă

Cei de la ISU Alba ne amintesc să nu folosim decât materiale pirotehnice din categoria permisă de lege pentru comercializare, acestea având un risc redus pentru utilizatori. „Dorim să transmitem un semnal de alarmă atât părinţilor cât şi tuturor celor care intenţionează sa folosească aceste materiale pirotehnice pentru că de multe ori s-a soldat cu evenimente mult mai grave!”, au comunicat cei de la ISU Alba, conform sursei.

Din fericire, se pare că adolescentul rănit a fost dus imediat la unitatea de primiri urgențe Alba, după ce a primit ajutor din partea medicilor, iar în momentul în care a ajuns la spital, el era deja conștient.

Pompierii ne mai amintesc că, deși unele materiale pirotehnice au un risc foarte scăzut pentru utilizatori, ele tot reprezintă un risc atunci când sunt folosite de către copii.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
stefan luchian jpg
constantin si elena sfinti png
perseide stele cazatoare calea lactee foto shutterstock
romanca job colaj facebook pixabay jpg
litoral jpg
Netanyahu jpg
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net