De ce nu trebuie să ne lăsăm câinii să mănânce zăpadă? Specialiștii trag un semnal de alarmă

Dacă ne numărăm printre românii care au acasă măcar și un singur câine, cu siguranță am observat că acesta adoră zăpada! Mulți dintre aceștia se joacă în zăpadă, iar, de multe ori, chiar o și mănâncă! Cu toate acestea, se pare că nu este deloc indicat să ne lăsăm câinii să mănânce zăpadă!

Câinii nu trebuie lăsați să mănânce zăpadă / foto: IStock
Câinii nu trebuie lăsați să mănânce zăpadă / foto: IStock

Desigur, există și unele rase de câine care nu suportă deloc frigul, iar imediat ce temperaturile încep să scadă, vor face tot posibilul pentru a rămâne la căldura din casă cât mai mult timp posibil!

Însă, pentru alte rase, din clipa în care se așterne primul strat de zăpadă începe și o bucurie imensă! Ei bine, poate că mulți dintre noi nu am dat prea mare atenție atunci când câinii noștri mai mănâncă zăpadă, însă, se pare că acest obicei al lor trebuie descurajat!

Iar motivul nu ar fi zăpada, în sine, ci diversele substanțe care, în zilele noastre, au ajuns în aceasta! Mai precis, este vorba despre nenumărate substanțe poluante din atmosferă, pe care câinii noștri le vor înghiți!

De asemenea, dacă stăm într-un oraș, este foarte posibil ca în zăpadă să mai ajungă și unele substanțe chimice, pe care autoritățile le folosesc pentru ca neaua să se topească mai repede! Iar toate acestea pot aduce probleme câinelui vostru!

De ce nu trebuie să ne lăsăm câinii să mănânce zăpadă

De la diverse pesticide, până la săruri speciale pentru dezghețare, ori alți genți poluanți, există nenumărate pericole care ni se pot infiltra în corp, dacă mâncăm zăpadă. Evident, organismul unui câine este și mai expus unor asemenea pericole!

Mai ales dacă vedeți că patrupedul vostru începe să mănânce zăpadă de pe stradă, trebuie să îl opriți imediat.

În plus față de poluarea din zăpadă, simpla temperatură a acesteia poate face probleme câinelui vostru! Apa mult prea rece îi poate cauza probleme digestive, cât și la nivelul danturii și a gingiilor!

Așa că, cel mai bine este să nu vă lăsați câinele să mănânce zăpadă, atunci când îl vedeți că încearcă să o facă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net