Produsele tradiționale sunt mai scumpe ca oricând! De unde mai putem cumpăra un cozonac ieftin

Deja ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, lucru ce înseamnă că a venit vremea să ne ocupăm serios de cumpărăturile pentru masa de sărbători. Din păcate, vom observa rapid că prețurile pentru produsele tradiționale au crescut semnificativ în acest an, așa că va trebui să căutăm cele mai avantajoase oferte. Iar unul dintre produsele lovite cel mai greu de scumpiri sunt cozonacii!

Prețul cozonacilor a crescut față de anul trecut
Prețul cozonacilor a crescut față de anul trecut

În alți ani erau o prezență obișnuită în coșurile noastre de cumpărături, însă acum trebuie să ne gândim bine la cum ne încadrăm în buget, dacă vrem să avem cozonaci de sărbători. Potrivit celor de la observatornews.ro, prețurile acestora au crescut în continuare, în ciuda faptului că autoritățile au plafonat adaosul comercial.

În termeni mai preciși, se pare că prețul unui cozonac este cu aproximativ 10% mai mare decât în anul trecut! Iar producătorii explică această scumpire prin faptul că plafonarea Guvernului nu a acoperit și celelalte creșteri de prețuri, cum ar fi și taxele din salarii.

De unde putem cumpăra cozonaci ieftini de sărbători

Se pare că, într-adevăr, prețul unui cozonac este mai mic decât în perioada imediat precedentă introducerii acestuia în lista de alimente care au adaos comercial plafonat. Cu toate acestea, când mergem cu această comparație ceva mai în spate, la anul trecut, vom vedea că prețurile tot sunt mai mari.

„Anul acesta, faţă de anul trecut, am crescut preţurile cu 10%. Asta pentru că am stagnat foarte mult pe partea de preţuri în perioada în care curentul electric s-a scumpit foarte tare. Ne-am dat seama că nu putem să rezistăm în costurile pe care le avem acum. Ce ne afectează în momentul de faţă e creşterea taxelor salariale”, a explicat, conform sursei citate, proprietarul unei brutării, Marius Acristei.

Dacă vrem să ne bucurăm de gustul de cozonac la un preț ceva mai rezonabil, cea mai bună opțiune pe care o avem este să cumpărăm din supermarket. Chiar dacă și aici prețul este ceva mai ridicat decât în trecut, rămâne opțiunea cea mai rentabilă.

De exemplu, un simplu cozonac cu cremă de cacao se vinde cu 10,5 lei în acest an, față de 8,99 anul trecut. În același timp, la unele patiserii din țară, un cozonac poate urca chiar și la 150 de lei!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image
actualitate.net
image
actualitate.net