Adrian Ionel, fostul șef UNIFARM, condamnat la ani grei de închisoare! Ce au decis judecătorii

Ultima actualizare:

Fostul director al UNIFARM, Adrian Ionel, a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, pentru o mită în valoare 760.000 de euro în perioada pandemiei. Decizia judecătorilor nu este definitivă, iar inculptatul poate face apel. 

Adrian Ionel, fostul șef UNIFARM, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare
Adrian Ionel, fostul șef UNIFARM, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare

Tribunalul București l-a condamnat azi pe Adrian Eugen Ionel, fostul director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. 

Șeful UNIFARM este acuzat într-un dosar din care reiese că a cerut suma de 760.000 de euro de la reprezentanţii unei firme, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva infectării cu COVID-19. În contract sunt stipulate 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale. 

Citește și Noi stenograme în scandalul UNIFARM. Legătura dintre Ludovic Orban şi companie

Adrian Ionel a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, 3 ani pentru luare de mită, 3 ani pentru complicitate la trafic de influenţă, un an pentru instigare la fals intelectual şi un an pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Adrian Ionel cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA au dispus la data de 4 decembrie 2020, instituirea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, pentru Ionel Adrian, fostul director general al Companiei Naționale Unifarm SA.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu prin obținerea de foloase necuvenite, după ce ar fi cumpărat 1,5 milioane de măști care nu au fost livrate.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 04 decembrie 2020, a inculpatului IONEL EUGEN ADRIAN, la data faptelor director general al Companiei Naționale Unifarm SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", se arata in comunicatul transmis de DNA, notează Adevarul.ro

Vezi și: Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu achiziţia de măşti în perioada stării de urgenţă. Unifarm, compania vizată

Prejudiciu de 3,5 milioane de lei

Adrian Ionel este acuzat că, potrivit contractului încheiat de UNIFARM, au fost achiziționate măști de protecție în valoare de peste 4 milioane de lei, însă niciuna din cele 1,5 milioane de măști achiziționate nu au fost livrate. 

O astfel de manevră a cauzat companiei naționale un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei

În ordonanța procurorilor se arată că există probe care ar dovedi că acuzațiile sunt întemeiate.

''La data de 15 martie 2020, inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitatea menționată mai sus, fără respectarea vreunei proceduri și cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu o societate comercială un contract de achiziții publice (în valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 „măști chirurgicale cu trei pliuri”.

De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”.

Ulterior, la doar două zile de la încheierea contractului, directorul general al Companiei Naționale Unifarm SA ar fi decontat către firma respectivă suma de 3.599.988 lei, reprezentând un avans din valoarea contractului încheiat în condițiile de mai sus.

Până în prezent societatea comercială nu a livrat nicio mască, iar după denunțarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primită drept avans.

Prin demersurile menționate mai sus, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi produs un prejudiciu companiei naționale pe care o conducea în valoare de 3.599.988 lei, concomitent cu obținerea unui folos material în același cuantum pentru societatea respectivă'', se arată în ordonanţa procurorilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net