Veste bună pentru cetățeni! Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani!

Ultima actualizare:

De la data de 1 august, Aeroportul Băneasa din nordul Capitalei se va redeschide, eveniment ce va marca 110 ani de la inaugurare, a anunțat directorul Companiei Aeroporturi București.

image

Începând de luni, 1 august, cetățenii vor avea din nou acces la Aeroportul Băneasa din Bucureşti, care se va redeschide cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare.

Cursele comerciale vor fi reluate după o perioadă de nouă ani în care Aeroportul Băneasa a fost închis pentru lucrări de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare. În cadrul redeschiderii Aeroportului Băneasa, călătorii vor avea ocazia să vadă noile îmbunătățiri care au fost făcute pe tot parcursul programului de modernizare. 

Potrivit lui Gabriel Dorobanțu, director demisionar al CNAB, trei companii aeriene urmează să înceapă cursele de linie și charter pe Aeroportul Băneasa.

,,Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, spune Dorobanțu, potrivit Mediafax

Unul dintre marile avantaje de care cetățenii se vor bucura pe Aeroportul Băneasa este faptul că nu vor fi nevoiți să sosească pe aeroport cu două ore înainte de îmbarcare, așa cum se întâmplă pe Otopeni, ci timpul scurtat la mai puțin de o oră.

De la data de 1 august, aeroportul Băneasa va avea o nouă conducere. 

Aeroportul Băneasa a fost inaugurat în anul 1920 și a fost principalul aeroport din țară, până în 1970, când s-a construit aeroportului Internațional Otopeni. Inaugurarea Aeropportului Băneasa este una cu însemnătate istorică pentru România,, căci în acelați an s-a înființat și Compania de Navigație Aeriană Franco-Română, prima companie de transport aerian din lume, pentru pasageri și mărfuri. 

În 2008 Aeroportul Internațional Băneasa a fost închis în vederea unor lucrări de reabilitare.  Directorul de la vremea aceea, Ștefan Mladin, anunța că investiția proiectului de reabilitarre se ridică la 10 milioane de dolari. Companiile care operau pe Aeroportul Băneasa au fost nevoite să-și mute cursele pe Aeroportul Tarom.

Din martie 2012 Aeroportul Băneasa și-a închis pistele pentru companiile low-cost. 

O mulțime de personalități internaționale au aterizat pe Aeroportul Băneasa, iar printre cele mai importante se numără Papa Ioan Paul al II-lea, Prințul Albert al II-lea de Monaco, Bill Gates sau Madonna.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
evaluare nationala jpg
netflix 4548440 1280 jpg
ninsoare iulie jpeg
gradina freepik jpg
haine sifonier jpg
zodii norocoase jpg
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net