Afacere inedită în vremea pandemiei! Pepenii de la Gottlob se vând şi pe criptomonede

image
„Cultivarea pepenilor mi-a intrat în sânge”, mărturiseşte Corneliu CreţuFoto: adevarul.ro

De necrezut! Un fermier din comuna Gottlob (Timiş), vestită pentru cultivarea lubeniţei, a avut o iniţiativă inedită. La o tarabă de pe marginea drumului, Corneliu Creţu, un bănăţean care munceşte în America, vinde pepeni şi în schimbul criptomonedelor. Astfel, un kilogram de lubeniţă costă 1 XRP.

Întreprinzător în ton cu vremurile! Agricultorul Corneliu Creţu, din Gottlob, a cultivat în acest an un teren de un hectar cu lubeniţă. Bănăţeanul locuieşte în cea mai mare parte a anului în Statele Unite ale Americii unde lucrează la amenajări interioare, dar revine în ţară, timp de două luni, pentru sezonul pepenelor verzi. Un kilogram de lubeniţă proaspătă, culeasă direct din câmp, este vândut de „american” cu 3 lei. El a decis să vândă fructele şi în schimbul criptomonedelor. Preţul pepenilor, în acest caz, este mai mic. De exemplu, dacă un client plăteşte cu XRP (criptomoneda de la Ripple), preţul pe kilogram este de 2 lei. 

„Noi suntem în câmp. Nu avem POS şi au venit mulţi clienţi care nu aveau cash. Aşa că m-am gândit la o variantă bună. Se poate plăti foarte simplu cu Revolut, iar banii vin instant. Mulţi dintre cei care au Revolut deţin şi cripto: XRP e acum în jur de 2 lei. Eu dau un kilogram de lubeniţă pe 1 XRP. E ofertă. Altfel, pepenii costă 3 lei kilogramul. Dacă decizi să cumperi în criptomonede, lubeniţa e mai ieftină”, explică agricultorul pentru adevarul.ro. 

image
Foto: adevarul.ro

Pasiunea lui Corneliu pentru criptomonede a început după ce s-a mutat în SUA. „Prima investiţie a fost în moneda XRP, la începutul anului 2018. De atunci încerc să investesc constant în aşa ceva. Până acum, eu nu am pierdut. Se poate câştiga foarte bine, de 15-20 de ori suma investită. Îi sfătuiesc pe oameni să fie holderi (n.r. - cei care ţin criptomoneldele), nu traderi (n.r. - cei care fac tranzacţii cu criptomonede), fiindcă asta îţi oferă în timp un câştig sigur”, povesteşte Corneliu. 

“În America, oamenii sunt mai interesaţi de investiţii, în general. Îşi doresc să aibă mereu o sursă alternativă de venit. Prin urmare, mulţi investesc în piaţa bursieră sau în criptomonede. Evreii spun că, pentru o viaţă bună, trebuie să ai trei surse de câştig: una din salariu, una din chirii şi una în investiţii - bursă, cripto, titluri sau altele”, încheie Creţu. 

Click! spune

image
Monedele virtuale XRP, folosite şi de mulţi româniFoto: shutterstock

Criptomoneda este un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă nebancară, folosită ca mijloc de plată. Cele mai cunoscute sunt Bitcoin, Ethereum şi Ripple. Mulţi specialişti susţin că investiţia în criptomonede este una dintre cele mai profitabile variante de investiţii din lume.

«Fratele meu are o firmă de camioane în America»

Corneliu Creţu locuieşte din 2016 în SUA, unde lucrează în domeniul amenajărilor de interioare. Două luni pe an, el revine în România. Famila Creţu deţine una dintre cele mai mari culturi de lubeniţă de la Gottlob: şapte hectare. „Am şi eu partea mea. Am venit acasă ca să nu uit această îndeletnicire. Lucrul acesta mi-a intrat în sânge. De cultivare se ocupă tata, iar eu şi fraţii mei mergeam, în copilărie, cu şoferul în piaţă. Unul dintre fraţii mei are acum o firmă de TIR-uri în Statele Unite”, spune Corneliu. În Arizona, unde locuieşte Corneliu Creţu, lubeniţa e adusă din Mexic şi seamănă cu cea la Gottlob.

kate middleton
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
BeFunky collage (26) jpg
Alin Cocos și Monica Orlanda
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Zalomir3 jpg
Gaze naturale arse FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock