Afacerea cu care au dat lovitura doi români. Au investit doar 500 de euro: „Nu e suficientă doar pasiunea”

Doi tineri din București au dat lovitura cu o afacere care a luat naștere chiar în plină pandemie, în noiembrie 2020. Acum, după o perioadă de patru ani, cei doi se bucură de succes și aduc un zâmbet pe fața românilor.

Ce afacere au pornit chiar în plină pandemie doi tineri / foto: Facebook
Ce afacere au pornit chiar în plină pandemie doi tineri / foto: Facebook

Alex Bogdan Stancu și Alexandra Stancu, doi tineri de 30 de ani, și-au început afacerea în noiembrie 2020, în plină pandemie, cu scopul de a îndulci zilele oamenilor care își petrec zilele doar în casă. Patru ani mai târziu, ei continuă să facă același lucru într-o lume care pare să fi revenit la normalitate, într-o măsură mai mare sau mai mică.

Ideea de bază a afacerii a fost aceea de a comercializa aranjamente verzi și suculente pentru decorarea casei și a birourilor, iar cererea din piață i-a îndemnat să se extindă către buchete și aranjamente florale. Așa a luat naștere Florărescu, care a devenit un renumit furnizor de decorațiuni florale, abordând și segmentul evenimentelor private și corporative pentru a răspunde nevoilor clienților.

Alex Bogdan și soția sa, Alexandra, sunt doi tineri de 30 de ani, absolvenți ai Facultăţii de Horticultură. Pentru a pune bazele afacerii inovatoare, într-o garsonieră din Dristor, București, au investit inițial aproximativ 500 de euro în vase, plante și echipamente esențiale.

„Nu e suficientă doar pasiunea pentru a realiza un business de succes”

Apoi, Florărescu a prins rădăcini și au alocat peste 50.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii, iar anul trecut cifra de afaceri a atins 70.000 de euro, cu un profit de aproximativ 35%. „Afacerea noastră este una sezoniera din punctul de vedere al profitabilităţii. Avem trei perioade din an când încasările sunt mai mari – adică 1-8 martie, perioada evenimentelor private (mai-octombrie) şi perioada sărbătorilor de iarnă. Din acest motiv, momentan avem puţini angajaţi, preferând ca, în perioadele aglomerate, să lucrăm cu colaboratori, care au fost în proporţie de 70% studenţi ai Facultăţii de Horticultură”, a spus Alex, potrivit businessmagazin.ro.

Datorită numeroaselor evenimente la care au contribuit în 2023 cu decoruri florale, Alex și Alexandra au primit o mulțime de solicitări pentru sezoanele de nunți din 2024 și chiar 2025. Cea mai importantă lecţie pe care cei doi tineri au învăţat-o până acum este că nimic nu se clădeşte peste noapte, astfel că fără răbdare nu poţi realiza nimic de durată.

Nu e suficientă doar pasiunea pentru a realiza un business de succes. Este nevoie să-ţi dezvolţi aria de cunoştinţe – contabilitate, marketing, branding, comunicare, aşa cum este nevoie şi de multă muncă, sacrificii şi, cum spuneam, răbdare”.  

În prezent, Florărescu funcționează cu un singur spațiu, situat pe Calea Șerban Vodă 76-78 din București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net